"Helemáál mooi als presteren bij AZ me dichter bij Oranje brengt"

22 juli 2021 – Bruno Martins Indi hoopt weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De 29-jarige verdediger, die deze zomer definitief overstapte naar AZ, speelde vier jaar geleden zijn laatste interland voor Oranje. "Het zou helemáál mooi zijn als presteren bij AZ me dichter bij Oranje brengt", aldus de 34-voudig international.

"Helemáál mooi als presteren bij AZ me dichter bij Oranje brengt"

"Niet dat ik mezelf nu naar voren wil schuiven. Het Nederlands elftal bereik je niet met woorden en mijn voornaamste focus is gericht op mijn club. Daar begint het allemaal mee. Als ik een goede lijn in mijn prestaties kan doortrekken, hoop ik in ieder geval weer een optie te worden voor Oranje", vertelt Martins Indi in Voetbal International. "Ik had een aantal jaren het gevoel dat ik van de radar was bij de nationale ploeg. Terwijl spelen voor je land het hoogst haalbare is. We hebben vorig seizoen kunnen zien hoe spelers van AZ hun debuut maakten in Oranje. Dat past goed bij de cultuur van de club: iedereen hier wil altijd meer en meer en méér. Ik heb precies hetzelfde."

Martins Indi speelde vorig seizoen al op huurbasis voor AZ, dat hem huurde van Stoke City. Begin deze maand werd de verhuur omgezet naar een transfer. "Na mijn vakantie werd ik vervroegd teruggeroepen door Stoke City. Eerst moest ik vanwege de Engelse regelgeving in quarantaine, daarna ben ik bij Stoke in training gegaan. Ik wist al langer dat AZ me graag wilde vastleggen en dat was ook de intentie van mijzelf. Gelukkig zijn de clubs eruit gekomen. Want het vorige seizoen bij AZ was me prima bevallen en hier zie ik een mooie toekomst voor me."

Eredivisie

gerelateerd