Weghorst hoopt op kampioenschap en wil Van Gaal overtuigen

24 juli 2021 – Wout Weghorst heeft stoute plannen voor komend seizoen met VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits gaat voor het kampioenschap en heeft ook persoonlijke doelen: hij wil zich in de kijker speler bij Louis van Gaal, de nieuwe bondscoach.

Weghorst hoopt op kampioenschap en wil Van Gaal overtuigen

"Het gaat er alleen om wat je presteert. Dat wordt beloond. Ik ken Louis van Gaal niet echt. Hij was eens bij een wedstrijd van AZ. Ik was achteraf blij, want ik scoorde toen twee keer. Na afloop heb ik kort met hem gesproken. Hij feliciteerde me, maar zei ook dat ik meer naar de eerste paal moest bewegen: 'Als je dat had gedaan, dan had je veel vaker kunnen scoren'. Het was een mooi moment voor me om hem te ontmoeten. Het is toch een bijzonder succesvolle trainer. Wie weet, misschien mag ik snel onder hem spelen", vertelt de spits ambitieus.

Niet alleen bij Oranje moet hij zich bewijzen bij een nieuwe trainer, dit seizoen heeft hij bij Wolfsburg te maken met Mark van Bommel. "Ik kende hem nog niet, ik heb hem hier nu een paar dagen meegemaakt. Hij is een persoonlijkheid en een aangenaam persoon", zegt hij in Wolfsburger Allgemeine. Hij hoopt op grote successen onder de Nederlandse oefenmeester. Weghorst aast op het kampioenschap in de Bundesliga.

"Nu zal overal staan: 'Weghorst zegt dat Wolfsburg kampioen wordt'. Maar ik meen het echt. Je moet altijd voor het hoogste gaan. Als je niet gelooft dat je zoiets kan bereiken, zal je het nooit bereiken. Maar het is ook duidelijk dat er teams zijn die betere ploegen hebben dan wij. Maar als we er allen in geloven, dan kunnen we waanzinnige resultaten halen", stelt de doelpuntenmachine, die gelinkt wordt aan meerdere clubs. Weghorst kan er momenteel niets mee: "Er is nu niets concreets om over na te denken."

Oranje

gerelateerd