Vitesse piept en kraakt: "Iedereen zal blijven vragen naar ze"

26 juli 2021 – Piepend en krakend werkt Vitesse toe naar de voorronde van de Conference League. Het elftal van Thomas Letsch leed al vijf oefennederlagen en is bovendien het spel niet om over naar huis te schrijven. Tijdens de oefenduels had zijn ploeg een gebrek aan creativiteit en scorend vermogen. Over minder dan twee weken speelt Vitesse op het Europese podium. Maakt Letsch zich zorgen?

Vitesse piept en kraakt: "Iedereen zal blijven vragen naar ze"

"Totaal niet. Bij mij is het glas altijd halfvol. Ik kan mij voorstellen dat er mensen zullen zijn die zich afvragen: wat gebeurt er bij Vitesse? Zijn ze er wel klaar voor? Maar voor ons is het belangrijkste dat we weten waar we aan moeten werken", zegt Letsch in De Gelderlander. Afgelopen zaterdag verloor Vitesse van de Belgische tweedeklasser Lommel (0-1). "Wel speelden we agressief en was de intensiteit goed. Nu moeten we werken aan het vinden van een oplossing voor het doel. We waren niet creatief genoeg."

Lees ook: Tannane speelt bijrol in Arnhem: "Hij heeft andere keuze gemaakt"

Letsch doet in de voorbereiding geen beroep op Riechedly Bazoer en Oussama Tannane. Beiden ambiëren een transfer, maar is het zover nog niet gekomen. Wordt het niet tijd dat Letsch een beroep doet op beide smaakmakers van vorig seizoen? "Iedereen zal blijven vragen naar ze, maar ik laat deze jongens spelen op het moment dat ik denk dat ze passen in het elftal. Nu was dit ons elftal. Als ik van mening ben dat ze op het veld horen te staan, dan zullen ze er staan."

Eredivisie

gerelateerd