Hyballa aangepakt: "Ik begrijp dat mensen bang voor hem zijn"

27 juli 2021 – Kasper Pedersen liet maandag zijn contract bij het Deense Esbjerg ontbinden. De verdediger is blij dat hij niet meer met Peter Hyballa hoeft te werken. Volgens de mandekker zorgt de voormalig trainer van NEC en NAC Breda voor een verschrikkelijke sfeer bij de club. 

Hyballa aangepakt: "Ik begrijp dat mensen bang voor hem zijn"

In het persbericht van Esbjerg staat dat beide partijen tot deze oplossing zijn gekomen omdat de concurrentie in de achterhoede enorm groot is, maar de speler beweert iets heel anders in gesprek met Ekstra Bladet. "Ik heb bij de club het verzoek neergelegd om te mogen vertrekken en dat heeft alles te maken met wat er is gebeurd in de afgelopen vijf weken. Het gaat om de periode sinds de komst van Hyballa naar de club. Waar moet ik beginnen? Er zijn zoveel dingen gebeurd die ronduit krankzinnig waren."

De rechtsback benadrukt wel dat er wat hem betreft niets aan te merken is op de trainingen van de Duitse oefenmeester. "De ontevredenheid heeft daar helemaal niets mee te maken. Het niveau van de trainingen was uitstekend. Maar daarbuiten ben ik getuige geweest van zoveel zaken die ik niet kan begrijpen. Ik kan je verzekeren dat eigenlijk de gehele selectie ontevreden is over Hyballa en zijn manier van werken. Ik heb persoonlijk geen issues met hem gehad, maar vanaf dag een heeft hij wel voor een verschrikkelijk sfeertje gezorgd binnen de club. Daarom heb ik ook gekozen voor een voortijdig vertrek."

Hoe hoog de frustratie zit blijkt uit het feit dat de verdediger überhaupt de media opzoekt met zijn verhaal. "Mensen die mij kennen hadden nooit verwacht dat ik ooit met een journalist zou praten over interne zaken van een club. Maar ik voel de behoefte om mij uit te spreken en ik ben ook de enige die dat vrijuit kan doen. Daarnaast heb ik een enorme band met mijn voormalig ploeggenoten, waardoor ik heel graag namens hen naar buiten kom met dit verhaal", aldus Pedersen.

De leiding van Esbjerg sprak al met Peter Hyballa over zijn manier van werken en trainen. Hij mocht blijven, maar moest wel zijn gedrag aanpassen. Zo zou hij tegen een speler hebben gezegd dat hij 'grotere borsten had dan zijn vrouw', nadat hij te zwaar was teruggekomen van vakantie. Dat is slechts één van de incidenten, stelt Pedersen. "Ik kan heel goed begrijpen dat mensen bang voor hem zijn." 

Eredivisie

gerelateerd