Spelers eisen ontslag Hyballa en komen met bizarre details

29 juli 2021 – De soap rondom Peter Hyballa bij Esbjerg heeft een nieuwe aflevering gekregen. De spelers van de Deense club klaagden al eerder bij het clubbestuur over de rare trainingswijze en gewoonten van de Duitse oefenmeester, waarna de clubleiding met hem in gesprek ging. Hij beloofde zich aan te passen, maar inmiddels hebben de spelers een open brief gestuurd naar het Deense Esktra Bladet.

Spelers eisen ontslag Hyballa en komen met bizarre details

In de brief eisen de spelers het ontslag van Hyballa, omdat hij meermaals seksistische en vernederende opmerkingen zou hebben gemaakt richting de spelers. 21 spelers uit de selectie van Esbjerg hebben de brief ondertekend. Zo heeft hij de spelers bijvoorbeeld uitgemaakt voor 'dom paard'. Daarnaast deed de oefenmeester aan bodyshaming, omdat hij vond dat spelers te dik terugkwamen van vakantie.

In de brief valt te lezen dat hij spelers daarbij regelmatig bij de buik en de borst vasthoudt en dat het zelfs is voorgekomen dat hij het shirt van een speler omhoog trok en aan de borst van die speler knaagde. Dit gedrag kan volgens de selectie niet door de beugel en door de optelsom aan gebeurtenissen lijkt de periode van Hyballa in Denemarken al snel weer ten einde te komen. Hij stond namelijk pas sinds deze zomer aan het roer.

Lees ook: Hyballa mag blijven bij Esbjerg fB, maar moet aanpak veranderen

In de brief valt lezen waar Hyballa zich nog meer schuldig aan maakte. 'Op dagelijkse basis dreigt hij om spelers te ontslaan, maakt hij spottende, seksistische en vernederende opmerkingen die gezien kunnen worden als pestgedrag. Dat gaat veel verder dan de grenzen van de voetbalwereld toelaten. Opmerkingen als 'je bent een grote grap' en 'ik kan een belletje plegen en dat is het bye bye' zijn dagelijkse kost. Onze pogingen om door te dringen tot het clubbestuur zijn mislukt, dus we hopen het via deze weg wel te bewerkstellingen.'

Eredivisie

gerelateerd