'Wenger in beeld om als bondscoach terug te keren in voetballerij'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 juli 2021 – Al ruim drie jaar geniet Arsène Wenger van zijn voetbalpensioen. Na ruim twintig jaar als hoofdtrainer van Arsenal actief te zijn geweest, heeft de Fransman nooit een nieuwe trainersklus kunnen vinden. Inmiddels zag EK-verrassing Zwitserland de bondscoach vertrekken, waarna het op zoek moest naar een nieuwe bondscoach. Het is daarbij naar verluidt uitgekomen bij Wenger.

'Wenger in beeld om als bondscoach terug te keren in voetballerij'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vladimir Petkovic stuntte met Zwitserland door topfavoriet Frankrijk naar huis te sturen op het EK. In de volgende ronde was het heel dicht bij eliminatie van Spanje, maar na penalty's eindigde het toernooi dan toch voor de Zwitsers. Dat succes is niet onopgemerkt gebleven, want Girondins Bordeaux besloot Petkovic aan te stellen als nieuwe trainer.

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach kwam Zwitserland niet direct bij Wenger uit. Volgens Kicker was Urs Fischer de voornaamste kandidaat, maar een overgang was volgens hem niet mogelijk. Ook Lucien Favre, oud-coach van Borussia Dortmund was in beeld, maar hij zag de baan niet zitten. Nu meldt Blick dat het vizier wordt gericht op Wenger, die daarmee zou terugkeren in de voetballerij.

Lees ook: Wenger over klappen Super League: "Dit verbaast met niet"

Met Arsenal behaalde Wenger grote successen. Onder meer door het drie keer winnen van de Premier League. Ook legde hij met de Londense club maar liefst zeven keer beslag op de FA Cup. De laatste jaren gingen met Arsenal zeer moeizaam en ook het publiek vond het tijd om een nieuwe coach aan te stellen. Na zijn vertrek is Arsenal echter niet de topclub geworden die het zo graag wil zijn.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd