Arsenal haalt op twee na duurste speler ooit weg bij Brighton

30 juli 2021 – Arsenal heeft zich verzekerd van de komst van Ben White. De 23-jarige centrumverdediger, die afgelopen zomer met Engeland tot de finale van het Europees kampioenschap reikte, is voor ruim 58 miljoen euro overgenomen van Brighton & Hove Albion. Daarmee ziet Joël Veltman een van zijn concurrenten naar de Engelse hoofdstad vertrekken.

Arsenal haalt op twee na duurste speler ooit weg bij Brighton

White moet de komende jaren het defensieve probleem van Arsenal oplossen. Mede vanwege de 39 tegengoals van afgelopen seizoen eindigden The Gunners op de teleurstellende achtste plaats in de Premier League. White ontwikkelde zich in de Engelse kelder juist tot een van de meest stabiele verdedigers. De tweevoudig international kwam afgelopen seizoen 36 competitieduels in actie.

Voor slechts twee spelers betaalde Brighton in het verleden meer. Recordaankoop is Nicolas Pépé, die twee jaar na zijn monstertransfer nog altijd wacht op een hoofdrol in Londen. Arsenal betaalde in 2019 liefst tachtig miljoen euro voor de aanvaller van Lille. Ook voor Pierre-Emerick Aubameyang werd de portemonnee getrokken. De Gabonees kostte in 2017 63,75 miljoen euro.

White komt met zijn bedrag van ruim 58 miljoen euro binnen op de derde plek. Daarmee blijft hij Alexandre Lacazette (53 miljoen) nipt voor. White is daarmee overigens niet de duurste Engelsman ooit. In dat klassement staat hij op plek drie. Manchester United had twee jaar geleden 87 miljoen euro over voor Harry Maguire, terwijl Raheem Sterling een prijskaartje van 63,7 miljoen had toen hij Liverpool verruilde voor Manchester City.

Premier League

gerelateerd