Rouw om verongelukt Ajax-talent Gesser: "Had de top gehaald"

31 juli 2021 – Zondagmiddag choqueerde het tragische bericht van de broers Noah en Issay Gesser de hele voetbalwereld. Het tweetal kwam om bij een auto-ongeluk waarbij zij in een personenauto frontaal op een taxibusje botsten. Noah Gesser speelde in de jeugdopleiding van Ajax in de JO17 en werd een grote toekomst voorspeld.

Rouw om verongelukt Ajax-talent Gesser: "Had de top gehaald"

Op de website van De Telegraaf vertelt Ajax-jeugdtrainer Julian Jenner over de speciale band die hij met het talent had. "Het is niet te bevatten, verschrikkelijk voor Noah's ouders, die in één klap twee kinderen uit hun leven gerukt zien worden. In gedachten ben ik bij ze en ik wens ze alle kracht en sterkte van de wereld toe om met dit onvoorstelbare verlies om te gaan. De koude rillingen lopen over mijn rug als ik aan het intense verdriet en de vreselijke pijn van die mensen denk."

De gebroeders Gesser zijn afkomstig uit IJsselstijn en speelden in hun jeugd voor IJFC. Jeugdcoördinator van die club Paul Bahlmann voorspelde Noah een grote toekomst. "Hij maakte bijna vijftig doelpunten. Noah was een enorme winnaar en geen egoïst voor het doel, want hij legde ook veel ballen af voor medespelers. Hij was ongelooflijk fanatiek, maar was heel geliefd binnen de spelersgroep. Logisch, want hij besliste heel veel wedstrijden voor het elftal."

"Noah was vastbesloten de top te halen. En ik ben ervan overtuigd dat het hem was gelukt", vervolgt Bahlman. "Een spits die niet voor niets met Patrick Kluivert werd vergeleken. Technisch waren er zeker overeenkomsten. En het mooie van Noah was dat hij die kwaliteiten koppelde aan een fantastische mentaliteit. Hij moest soms eerder worden afgeremd dan aangespoord."

Lees ook: Ajax-jeugdspeler Gesser (16) komt om bij ongeluk

Het had echter niet veel gescheeld of Noah Gesser had in een Feyenoord-shirt gespeeld. De scouts van de Rotterdamse club waren overtuigd van zijn kwaliteiten, maar tot een overgang kwam het niet. "Dat was lastig, omdat vader Perry het niet zag zitten dat zijn zoon zo jong met zijn Feyenoord-tas door Utrecht moest lopen, de trein moest nemen naar Rotterdam en daar zou worden opgehaald. Het ketste af op het vervoer", aldus Bahlman.

Ajax

gerelateerd