Polman bevestigt: Van der Vaart moet Hyballa redden bij Esbjerg

31 juli 2021 – Het is de afgelopen dagen één grote chaos geweest bij de Deense voetbalclub Esbjerg. De oorzaak van de chaos is de Duits-Nederlandse trainer Peter Hyballa. De spelers vinden dat hij zich stevig misdraagt op de trainingen en zouden graag zien dat de oefenmeester vertrekt. De club heeft echter laten weten Hyballa graag te willen houden en zoekt naar een oplossing. Rafael van der Vaart zou die oplossing weleens kunnen bieden.

Polman bevestigt: Van der Vaart moet Hyballa redden bij Esbjerg

Van der Vaart werd genoemd om Hyballa als assistent terug op het juiste spoor te zetten. Zijn vriendin, handbalster Estevana Polman, zat als gast aan tafel bij De Oranjezomer en bevestigde de berichtgeving. Er zijn inderdaad gesprekken geweest tussen Van der Vaart en de club en de partijen zijn nog in onderhandeling. Verder mocht ze er niet te veel over kwijt op televisie.

De spelersgroep van Esbjerg klaagde al eerder over het discutabele gedrag van Hyballa bij de clubleiding en dus besloot het bestuur met hem te gaan praten. Nadat er nog altijd niets veranderd was, besloten 21 spelers een open brief te sturen naar een Deense krant, waarin details naar buiten kwamen over het opmerkelijke en verwerpelijke gedrag van Hyballa. Daarnaast werd het vertrek van de Duitser geëist.

Lees ook: Bedreigde Hyballa reageert op onrust: "Een complot"

Hyballa zou de spelers dagelijks uitschelden en pesten met het feit dat sommige spelers te dik zijn. Zo trok hij het shirt van een speler omhoog en knabbelde hij aan zijn borst. De eigenaar van de Deense club veroordeelt echter het gedrag van de trainer niet, maar het feit dat de spelers dat in de krant hadden laten zetten. Volgens Paul Conway (eigenaar) konden de spelers die niet verder wilden met Hyballa hun contract laten ontbinden. De club wil dus verder met Hyballa, maar wil een boegbeeld als Rafael van der Vaart gebruiken om de rust terug te brengen in de spelersgroep.

Eredivisie

gerelateerd