Telegraaf: Oud-Ajacied neergeschoten in Amsterdam

1 augustus 2021 – De 35-jarige man die zondagochtend slachtoffer is geworden van een schietpartij in Amsterdam, is volgens De Telegraaf oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad. Volgens de krant is de voormalig prof van onder meer Ajax en RKC Waalwijk zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij momenteel in kritieke toestand ligt.

Telegraaf: Oud-Ajacied neergeschoten in Amsterdam

Volgens De Telegraaf heeft Hoefdraad zondag een 'zeer gecompliceerde operatie' ondergaan. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie, rond 06.00 uur, melding van een schietpartij in Amsterdam Zuidoost. Bij het stoppen van een vechtpartij tijdens een feest zou hij zijn neergeschoten. Hoefdraad zou met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht. 

De verdachte is sindsdien voortvluchtig. "Er waren daar op dat moment veel mensen, dus wellicht zijn er meerderen die iets hebben gezien, of zelfs hebben gefilmd. Naar die beelden zijn we dus op zoek", zegt een woordvoerder van de politie. Het is niet bekend wat de toestand van de voormalig voetballer, die komend seizoen aan de slag zou gaan bij de amateurs van Volewijckers, momenteel is.

Hoefdraad doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar slaagde er niet in om door te breken. Hij maakte zijn debuut namens RKC Waalwijk en speelde vanaf dat moment ook nog voor Almere City, Telstar en SC Cambuur. Vooral in de Eerste Divisie maakte de ex-aanvaller zijn minuten. Twee jaar geleden stond hij nog onder contract bij Almere City.

Eredivisie

gerelateerd