Botman verslaat Wijnaldum: Lille pakt PSG ook in Supercup

1 augustus 2021, 22:00

Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain heeft de eerste gevoelige tik van het seizoen geïncasseerd. De Franse grootmacht leed in strijd om de Trophée des Champions een 1-0 nederlaag tegen Lille. Daarmee troefde de regerend landskampioen Lille, waar Sven Botman net als afgelopen seizoen basisspeler was, opnieuw PSG af in strijd om een hoofdprijs. 

Zo'n jaar als afgelopen seizoen zorgt voor walging in de Franse hoofdstad. De Champions League-titel kon opnieuw niet naar Parijs worden gehaald, terwijl het ook nipt naast de landstitel greep. In een stuntseizoen bleek Lille uiteindelijk te sterk. Het bestuur van de Parijse grootmacht nam daarom deze zomer geen halve maatregelen: nog een keer pompte de club miljoenen in een nieuwe selectie, om zo een succesformatie samen te stellen die alle prijzen moest gaan veroveren.

Tijdens de eerste kans van het seizoen ging het direct mis. Miljoenenaankoop Achraf Hakimi genoot in Tel Aviv weliswaar zijn eerste basisplaats, maar de grootste sterren waren er nog niet bij. Zo ontbraken nieuwelingen Sergio Ramos en Gianluigi Donnarumma, terwijl Neymar en Kylian Mbappé nog van een vakantie genieten. Georginio Wijnaldum was er wél bij: hij maakte als invaller na rust zijn officiële debuut.

Wijnaldum kon met zijn nieuwe ploeg niet voorkomen dat landgenoot Botman en consorten de eerste prijs van het jaar veroverden. Daarvoor ging de dank uit naar Xeka, die kort voor rust met een keiharde aanval voor de beslissende treffer zorgde. Zijn kiezelharde inzet bleek Keylor Navas uiteindelijk te machtig.

Video: Bekijk hier de wereldgoal van Xeka

PSG drong na rust nog wel aan, maar succes leverde het niet op. Danilo Pereira schoot recht in de handen van de doelman, terwijl een treffer van Mauro Icardi werd afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd werd ook een inzet van Wijnaldum nog ternauwernood gekeerd. Lille veroverde daarmee de eerste Trophée des Champions in de clubhistorie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen