Feyenoord doet tweede poging voor Sporting-spits

2 augustus 2021 – Feyenoord zoekt na de transfer van Nicolai Jørgensen naar een nieuwe spits. De Rotterdammers hebben het oog laten vallen op Andraz Sporar van Sporting Portugal, maar het is de vraag of Frank Arnesen genoeg geld heeft voor de aanvalsleider. Het eerste bod werd geweigerd door de club uit Lissabon. De tweede poging is inmiddels gedaan.

Feyenoord doet tweede poging voor Sporting-spits

Dat meldt het Portugese medium A Bola maandagavond. De 27-jarige aanvaller heeft wel oren naar een transfer, omdat hij bij Sporting niet kan rekenen op een basisplaats. In De Kuip moet hij de onomstreden eerste spits worden, maar dan moet er wel geld zijn. Het eerste bod van vier miljoen euro bleek te weinig om de Sloveen over te nemen. Inmiddels ligt er een tweede bod bij de kampioen van Portugal, maar daar is nog geen beslissing over genomen. Dat moet in de komende dagen gebeuren.

Lees meer: 'Feyenoord vindt spits in Portugal en doet bod van vier miljoen'

Arnesen zou denken aan een bedrag van 4,5 miljoen euro. Dat kan door bonussen oplopen naar zeven miljoen euro. De Rotterdammers zouden denken aan vijf doelstellingen van vijf ton. Daarnaast zou er ook nog een doorverkooppercentage bij de deal inzitten. Het moet de Portugezen over de streep trekken, aangezien de club in januari 2020 zelf zes miljoen euro neertelde voor de spits.

Bij Slovan Bratislava bewees hij een echte doelpuntenmachine te zijn met zestig treffers en zeventien assists in 78 duels. In Lissabon waren zijn cijfers minder overtuigend: In 38 wedstrijden scoorde hij elf doelpunten en gaf hij zes assists. In Rotterdam hopen ze dat hij het niveau van zijn Slowaakse periode weer gaat aantikken. Daarnaast zou Feyenoord nog azen op middenvelder Joey Veerman van sc Heerenveen.

Feyenoord

gerelateerd