Domper Van den Brom, Monaco wint ondanks racisme-incident

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 augustus 2021 – John van den Brom heeft de slechte seizoensstart met RC Genk dinsdagavond ook Europees een vervolg geven. De Nederlandse coach ging in het heenduel van de voorronde van de Champions League met 1-2 onderuit tegen Shakhtar Donetsk. Verdediger Daniel Muñoz was de schlemiel van de avond.

Domper Van den Brom, Monaco wint ondanks racisme-incident

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de eerste twee duels van de Jupiler Pro League pakte de Nederlandse coach slechts één punt met RC Genk, waardoor een goed resultaat tegen Shakhtar Donetsk nodig was om onrust te voorkomen. Vorig seizoen werd het jaar immers nog zo goed afgesloten met de tweede plaats na een veel mindere periode, maar een nieuwe dip is een feit na de nederlaag.

Wel kwam de Belgische club op voorsprong in eigen huis via Paul Onuachu, die de eerste kans van de RC Genk meteen tegen de touwen kopte. Maar waar Shakhtar in de eerste helft het vele balbezit niet omzette in kansen, deed het dat na de pauze wel. Eerst gaf Muñoz een strafschop weg na een overtreding op Pedrinho, vervolgens ging de verdediger de mist in waarvan Alan Patrick profiteerde. Doordat uitgoals niet meer dubbeltellen is er nog wel perspectief voor Mike Trésor Ndayishimiye (gewisseld), Carel Eiting (invaller) en Cyriel Dessers (invaller), maar het zal wel beter moeten tegen Lassina Traoré (gewisseld) en consorten.

Sparta Praag – AS Monaco 0-2
De 0-2 overwinning van de toekomstig werkgever van Myron Boadu op bezoek bij Sparta Praag kreeg dinsdagavond een heel vervelend tintje: na de openingstreffer van Aurélien Tchouaméni werden de spelers van de Franse ploeg racistisch bejegend, waarna het spel even werd stil gelegd. In de pauze zou zijn gewaarschuwd dat bij nieuw racisme het duel definitief stilgelegd zou worden. In de tweede helft zorgde Kevin Volland ervoor dat het thuispubliek in elk geval geen reden tot juichen kreeg, want hij zorgde voor een uitstekende uitgangspositie voor de Fransen.

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd