Kuyt en Vlaar over Van Gaal: "Direct irritaties besproken"

17 augustus 2021, 21:59   Bijgewerkt: 17 augustus 2021, 22:06

Ook oud-internationals Dirk Kuyt en Ron Vlaar zagen Louis van Gaal dinsdag voor het eerst de pers te woord staan. De twee werkten met hem samen op onder meer het WK van 2014 en hebben dus een idee wat de spelers van Oranje te wachten staat. 

"Het is een heel dun lijntje tussen zelfverzekerdheid en arrogantie", zei Vlaar op RTL 7 over Van Gaal, die met beide eigenschappen geregeld bestempeld wordt. "Dirk en ik kennen hem inmiddels vrij goed en ik vind het heel zelfverzekerd. Hij laat gewoon zien wat hij kan en laat dat keer op keer terugkomen. Succesvol zijn, prijzen winnen, van een uitzichtloze situatie iets maken... In 2014 verwachtte niemand wat van ons en toch gingen we met een medaille naar huis. Daar was hij heel belangrijk in. Ik ben ervan overtuigd dat dat nu weer goed gaat komen."

Kuyt maakte van dichtbij mee hoe Van Gaal de neuzen weer dezelfde kant op kreeg. "In 2012 ging het EK falikant mis. Daarna moesten we met acht spelers bij elkaar komen. Ik was erbij, Sneijder, Robben, Van Persie, Huntelaar... Het was gelijk met het mes op tafel. In dat eerste gesprek hebben we alles met elkaar besproken. Ook de irritaties, want die waren er ontzettend veel in dat toernooi. Ik denk dat hij het nu ook weer zo gaat doen. Ik hoop alleen dat we in die korte aanlooptijd de punten pakken die we zo hard nodig hebben."

De eerste wedstrijd van Van Gaal kan namelijk al direct cruciaal zijn. Op 1 september gaat Oranje op bezoek bij Noorwegen, dat net als Nederland en ook Montegro op zes punten uit drie wedstrijden staat in de WK-kwalificatiepoule. Turkije heeft een punt meer. Aangezien alleen de nummer één zeker is van directe plaatsing voor het WK, staat er meteen veel op het spel.

Lees ook: Van Gaal: "Luister nu al meer naar de spelers dan voorheen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen