Koeman stuurt Pedri na seizoen van 73 wedstrijden op vakantie

20 augustus 2021, 13:52

Pedri was een van de grote revelaties van afgelopen seizoen. De jonge middenvelder is nog altijd maar achttien jaar oud, maar speelde afgelopen seizoen maar liefst 73 (!) wedstrijden. Pedri speelt zaterdag tegen Athletic Bilbao voorlopig zijn laatste wedstrijd en dan laat Ronal Koeman hem eindelijk op een welverdiende vakantie gaan van twee weken.

De spelmaker van FC Barcelona speelde in diverse competities, speelde oefenwedstrijden, interlands met Spanje en sloot het seizoen af met de Olympische Spelen. Even leek het erop dat hij zonder rust direct weer door zou rollen in het volgende seizoen, maar Koeman hield dat tegen. "Hij heeft nu op zijn minst twee weken rust nodig."

Dat liet de oefenmeester weten op de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting met Bilbao. "Morgen zal Pedri spelen, maar daarna gaat hij twee weken op vakantie." Dat is een flinke aderlating voor de Catalanen, die het seizoen pittig beginnen met wedstrijden tegen Bilbao, Getafe en Sevilla, al zal Pedri tegen Sevilla wel weer van de partij zijn. Ook Ansu Fati, Sergio Agüero en Ousmane Dembele zijn nog niet van de partij. Begin september speelt Spanje alweer een interland tegen Zweden en Koeman heeft bondscoach Luis Enrique gevraagd of hij rekening wil houden met de rust van Pedri.

Lees ook: Weer geen rust voor Pedri; Koeman kiest nieuwe captain

Daarnaast zit Philippe Coutinho niet bij de wedstrijdselectie, maar volgens Koeman gaat daar snel verandering in komen. "Hij staat niet op de spelerslijst, omdat hij nog een paar trainingen nodig heeft. Ik reken komend seizoen zeker op hem, het is een fantastische voetballer die heel belangrijk kan zijn voor dit elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen