Feyenoord blijft foutloos in Eredivisie en is door Linssen koploper

22 augustus 2021, 16:26   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 16:31

Feyenoord is de nieuwe koploper van de Eredivisie. De Rotterdammers hebben de goede vorm doorgezet in eigen huis tegen Go Ahead Eagles zondagmidag, ondanks dat het minder sprankelend was dan midweeks tegen Elfsborg in de Conference League. Door een dubbelslag van Bryan Linssen mag Arne Slot zich voorlopig de nummer één van Nederland noemen (2-0). 

Feyenoord ging het duel met de promovendus uit Deventer met veel vertrouwen tegemoet. Afgelopen donderdag versloeg de ploeg van Slot op zeer overtuigende wijze het Zweedse IF Elfsborg (5-0), waardoor de Rotterdammers zo goed als zeker zijn van deelname aan de Conference League. Daarnaast versloeg Feyenoord vorige week in de eerste speelronde Willem II met 0-4, waardoor Go Ahead Eagles zijn borst nat kon maken voor de ontmoeting met de equipe van Slot.

Zeker gezien de geschiedenis tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. De laatste ontmoeting tussen beide clubs eindigde namelijk in een 8-0 (!) overwinning voor de Rotterdammers. Echter leek het in de openingsfase van het duel al niet die kant op te gaan, aangezien Feyenoord gelijk een tegenvaller moest verwerken. Marcos Senesi liep al na vijf minuten een bovenbeenblessure op, waardoor hij noodgedwongen vervangen moest worden door Wouter Burger. Diezelfde Burger was in de gehele eerste helft het dichtst bij de openingstreffer. Zijn kopbal werd echter gekeerd door Warner Hahn, die net als zijn trainer even terugkeerde op het oude nest.

Feyenoord was de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar kwam door slordigheden in de eindfase van de aanvallen niet tot hele grote kansen. Dat had ook te maken met de goede organisatie achterin bij de ploeg van Kees van Wonderen, dat meer tegenstand bood dan Go Ahead maakte weinig fouten in de verdediging en kwam er bij vlagen nog aardig uit in de counter. In de slotfase van het eerste bedrijf was Feyenoord nog héél dichtbij de 1-0, maar telkens stond er een speler van Go Ahead Eagles op de goede plek.

arne slot

arne slot

Hahn leek even op weg om de held van Go Ahead Eagles worden deze middag, maar dat veranderde na zestig minuten compleet. De doelman reageerde niet goed op een schot van Luis Sinisterra, waarna Linssen er als de kippen bij was om van dichtbij binnen te tikken: 1-0. Een nachtmerrie voor Hahn, die op deze fout na een geweldige wedstrijd keepte.

In het resterende deel van de tweede helft werd het wat rommeliger en kwam Feyenoord tot wat minder grote kansen. Ondanks veel aanvallende wissels kon Go Ahead Eagles ook niet zorgen voor een slotoffensief, maar de wissels zorgde wel voor meer ruimte voor Feyenoord. In de slotminuten wist Linssen daarvan te profiteren. Met een fantastische knal zette hij de 2-0 op het scorebord, dat tevens de eindstand was. Een verdiende overwinning voor Feyenoord, maar Go Ahead Eagles bood goed tegenstand.

Opstellingen en beoordelingen

Feyenoord: Justin Bijlow 6,5, Marcus Pedersen 6, Gernot Trauner 7, Marcos Senesi - (5. Wouter Burger 6 (85. Ramon Hendriks -), Tyrell Malacia 6,5; Jens Toornstra 7,5, Orkun Kökcü 6, Guus Til 6,5; Alireza Jahanbakhsh 6 (67. Frederik Aursnes 6, Bryan Linssen 7,5, Luis Sinisterra 6,5

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 6,5, Mats Deijl 5.5 (71. Marc Cardona -), Gerrit Nauber 6, Justin Bakker 6, Bas Kuipers 6, Boyd Lucassen 5, Luuk Brouwers 6,5 (80. Yassine Bourhane -), Martijn Berden 5.5 (71. Ogechika Heil -), Philippe Rommens 5, Ragnar Oratmangoen 4,5 (57.  Giannis-Fivos Botos 5) Isac Lidberg 4,5 (71. Jacob Mulenga -)

Man of the match: Bryan Linssen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen