Bayern ontsnapt, ondanks perfecte 'Eredivisie-goal'

22 augustus 2021, 19:22

Julian Nagelsmann heeft zijn eerste Bundesliga-overwinning als manager van Bayern München te pakken. Het ging zondagavond niet eenvoudig in eigen huis tegen 1. FC Köln, dat rond het uur spectaculair terugkwam in het duel (2-2). Serge Gnabry bezorgde zijn nieuwe coach echter alsnog reden tot lachen (2-3) op de avond waarop voor het duel afscheid genomen werd van de overleden Gerd Müller.

Pas in de tweede helft was er enige reden tot lachen voor Nagelsmann, nadat Robert Lewandowski (fraaie assist van invaller Jamal Musiala) en Gnabry na de pauze voor de 2-0 voorsprong hadden gezorgd. Binnen drie minuten werd de stand namelijk gelijkgetrokken door de bezoekers. Anthony Modeste (mooie kopbal) zorgde voor de aansluitingsgoal en meteen daarna kwam er een perfecte 'voormalig Eredivisie-doelpunt' op papier.

Kingsley Ehizibue (voormalig PEC Zwolle) gaf vanaf rechts een harde lage voorzet, die werd binnengegleden door Mark Uth (voormalig sc Heerenveen en Heracles Almelo). En daarmee waren de serieuze zorgen voor Nagelsmann een feit: in de voorbereiding had hij met zijn nieuwe club geen wedstrijd gewonnen en vorige week tijdens de seizoensopener bleef hij tegen Borussia Mönchengladbach ook al steken op een remise (1-1). Tussendoor werd Borussia Dortmund overigens nog wel verslagen in de strijd om de Duitse Supercup. 

Lees ookBayern-legende Gerd Müller op 75-jarige leeftijd overleden

Ditmaal kwam er eveneens een overwinning: een kleine twintig minuten voor het einde kwam Gnabry naar binnen en schoot met zijn linkervoet keihard tegendraads binnen. Robert Lewandowski (lat en redding op de lijn) had tot twee keer toe de vierde te pakken, maar scoorde niet. Desondanks werd er gewonnen en zal de eerste storm van kritiek op Nagelsmann enigszins gaan liggen, al is het huidige voetbal – ondanks dat er veel ruimte is voor de jonge talenten in de Bayern-selectie – nog niet waarvoor de club ruim vijftien miljoen euro betaalde aan concurrent RB Leipzig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen