'Mendes voor spoedoverleg in Italië, City doet Ronaldo aanbieding'

25 augustus 2021 – Jorge Mendes is woensdagavond in Turijn geland voor een spoedoverleg met Cristiano Ronaldo. De 36-jarige aanvaller wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een vertrek bij Juventus en zou zijn zinnen hebben gezet op een overgang naar Manchester City. Volgens journalist Nicolò Schira heeft de Engelse grootmacht Ronaldo inmiddels een contractaanbieding gedaan.

'Mendes voor spoedoverleg in Italië, City doet Ronaldo aanbieding'

Er is de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over de voetbaltoekomst van Ronaldo. Feit is dat de Portugees afgelopen zondag tegen Udinese op de bank begon bij Juventus. Naar verluidt op eigen verzoek omdat hij aast op een transfer, al wordt in Turijn beweerd dat het een beslissing van trainer Massimiliano Allegri was. Maar waar rook is, is waarschijnlijk vuur. De geruchten houden aan en meerdere gerenommeerde media zijn ervan overtuigd dat er hard wordt gewerkt aan een toptransfer.

Er is echter weinig tijd om de deal rond te maken. Bovendien zijn er maar weinig clubs die Ronaldo kunnen overnemen van Juventus. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zijn enkel Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United in staat om de Portugese ster in te lijven. Van die clubs heeft City verreweg de beste papieren, niet in de laatste plaats omdat Ronaldo zijn zinnen heeft gezet op een overgang naar de kampioen van Engeland.

Schira, een andere Italiaanse journalist die bovenop het transfernieuws zit, beweert dat Ronaldo inmiddels een aanbieding van Manchester City op zak heeft. De aanvaller kan voor twee jaar tekenen in Engeland. Vermoedelijk moet Ronaldo daarvoor wel water bij de wijn doen. City zou namelijk niet het salaris dat de Portugees opstrijkt bij Juventus (rond de 31 miljoen euro) in zijn geheel willen overnemen. Bovendien moet City nog overeenstemming zien te bereiken met de huidige werkgever van Ronaldo. Het beloven interessante laatste dagen van de zomerse transferperiode te worden.

Premier League

gerelateerd