NEC heeft beet na deal tussen Real Madrid en Marseille

26 augustus 2021, 16:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC heeft de selectie versterkt met Pedro Ruiz. De 21-jarige Spaanse spits was tot voor kort nog speler van Real Madrid, maar wordt voor twee seizoenen gehuurd van Olympique Marseille.

De club uit Marseille is sinds donderdag de werkgever van Ruiz. De Franse club heeft de 1.96 meter lange spits met het oog op de toekomst overgenomen van Real Madrid. Ruiz is voor meerdere jaren vastgelegd en wordt voor twee jaar gestald in Nijmegen, waar hij vlieguren moet maken.

Ruiz speelde sinds 2015 in de jeugdopleiding van Real Madrid. De aanvaller brak niet door in de hoofdmacht, maar speelde wel 22 competitiewedstrijden namens Real Madrid Castilla, het beloftenteam van de Spaanse club. Daarin was hij goed voor vier doelpunten. In de prestigieuze Youth League scoorde Ruiz negen keer in tien wedstrijden.

Door een zware knieblessure heeft Ruiz de afgelopen anderhalf jaar geen officiรซle wedstrijd meer gespeeld. "Pedro Ruiz viel al op jonge leeftijd op in de jeugd van Real Madrid. Pedro is een toptalent in Spanje. Een centrumspits van bijna twee meter, maar tegelijkertijd lichtvoetig. Dat is een zeldzame combinatie. Pedro is inmiddels hersteld van een zware knieblessure en sluit in de komende weken aan bij de wedstrijdselectie. Het is een eer voor onze paramedische staf dat dergelijke grote clubs voor NEC kiezen en we zijn blij dat hij voor ons project kiest", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen.

Bij NEC krijgt Ruiz zijn eerste kans in een eerste elftal. "Ik ben heel blij om bij NEC te tekenen. De afgelopen tijd heb ik veel contact gehad met betrokkenen bij NEC en het deed me goed om te merken hoe graag ze me wilden tekenen. Ik kijk er naar uit om wedstrijden te spelen in het Goffertstadion, doelpunten te maken en doelpunten te vieren met onze supporters", aldus de spits.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen