Romano meldt doorbraak in onderhandelingen Ajax en Hertha

26 augustus 2021, 21:53

Jurgen Ekkelenkamp verlaat Ajax en maakt de overstap naar Hertha BSC, zo verzekert Fabrizio Romano. De Italiaanse transfergoeroe schrijft op Twitter dat er overeenstemming is bereikt over de transfervoorwaarden en ook de 21-jarige Ekkelenkamp akkoord is met de club uit de Duitse hoofdstad.

Het Algemeen Dagblad wist woensdagavond al te melden dat Hertha en Ajax een akkoord naderden over de transfer van Ekkelenkamp. Volgens Mike Verweij van De Telegraaf is een bedrag van ongeveer drie miljoen euro gemoeid met de overgang. Ekkelenkamp lag nog tot het einde van het seizoen vast in de Johan Cruijff ArenA.

Voor Ekkelenkamp komt er na acht jaar een einde aan zijn Ajax-periode. De middenvelder maakte maakte op 19 april 2018 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Het lukte hem daarna niet om een vaste basisplaats te veroveren. Ekkelenkamp speelde in totaal iets meer dan veertig officiële wedstrijden in het eerste elftal.

"Jurgen heeft nog een eenjarig contract en mag verlengen, maar wat kan je die jongen bieden? Het is gewoon een prima speler, die sterk geworden is en nog gaat helpen in wedstrijden. In de denkwijze van de club zou je hem misschien wel moeten behouden. Alleen voetballenderwijs kan je het hem niet aandoen om nog een volledig seizoen in die rol door te brengen. We denken dat het goed voor hem is om een stap te maken naar een club, die serieus met hem verder aan de slag gaat", liet directeur voetbalzaken Marc Overmars eerder deze zomer in gesprek met het AD doorschemeren dat Ekkelenkamp op weg was naar de uitgang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen