Guardiola spreekt zich uit over Ronaldo en Arteta: "Ik ben fan"

28 augustus 2021, 18:32

Pep Guardiola heeft zaterdagmiddag rondom het competitieduel met Arsenal gereageerd op het afketsen van de komst van Cristiano Ronaldo, die vrijdag uit het niets bij Manchester United tekende. Dat terwijl de wereldster op weg leek naar de stadgenoot. De trainer is vooral blij dat zo'n grote naam terugkeert in de Premier League.

"We hebben een uitstekende selectie. Ik bedank het bestuur van de club telkens voor de spelers die we hebben. We zijn niet gefrustreerd, het is goed dat een speler als Cristiano Ronaldo terug is in Engeland. Dat is goed nieuws voor de Premier League", vertelt de oefenmeester na de 5-0 overwinning. De club uit Manchester werd de voorbije weken veelvuldig gelinkt aan Harry Kane. Nadat hij niet wilde komen, leek Ronaldo dus op weg naar de Engelse industriestad. Ook hij kwam dus niet.

"Mensen vergeten wat we hebben gepresteerd, maar het team was vorig seizoen fantastisch. Er is niets veranderd, we gaan het doen met Jack Grealish en deze spelers", aldus Guardiola, die genoot van zijn ploeg tegen Arsenal. De Londenaren moesten al voor rust met tien man verder na een rode kaart voor Granit Xhaka. "We maakten de goals die we verdienden en na de rode kaart werd het een andere wedstrijd, moelijker voor de tegenstander en makkelijker voor ons. We hadden eigenlijk nog vaker kunnen en moeten scoren, maar we hadden respect voor de tegenstander."

Bij Arsenal staat Mikel Arteta voor de spelersgroep. Hij was eerder de assistent-trainer van Guardiola. De Londenaren zijn dit seizoen nog puntloos, waardoor de Spaanse trainer behoorlijk onder druk staat. Zijn leermeester steunt hem. "Hij is een goede manager, daar bestaat geen twijfel over. Soms verwachten mensen meteen resultaten, maar hij mist zeven à acht spelers door blessures. Ik ben fan van hem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen