Grote zorgen PEC: "Daarmee maak je elftal kapot"

29 augustus 2021, 09:15   Bijgewerkt: 29 augustus 2021, 10:18

Het seizoen voor PEC Zwolle is dramatisch begonnen. Na de 1-0 nederlaag bij Willem II staat het elftal van Art Langeler puntloos onderaan. Ook heeft de ploeg nog geen enkel doelpunt gemaakt. Dat de situatie in de Hanzestad zorgelijk is, onderstreept aanvoerder Bram van Polen. "Als wij zo doorgaan, gaan we een heel, heel moeilijk seizoen tegemoet."

Volgens Van Polen is de selectie van PEC Zwolle veel te jong. "Op een gegeven moment spelen wij met vijf spelers uit de eigen jeugdopleiding, wat een mooi teken is. Maar dat zijn jongens die vorig jaar nog niet speelden en bij Onder 21 of in de jeugd zaten", zegt Van Polen tegen ESPN. "Ik vind dat we goed bezig zijn, maar we kunnen niet verwachten dat die jongens er meteen staan. Naast het feit dat we met z'n allen niet goed genoeg zijn."

Lees ook: Willem II bezorgt PEC nú al degradatievrees

Van Polen voegt eraan toe dat inzetten op eigen jeugd positief signaal is. "Maar niet in een keer vijf of zes. Daarmee maak je de jongens en ook het elftal kapot. Ik kan niet in de portemonnee van de club kijken. Ik weet dat er niet veel geld is. We zullen creatief moeten zijn. De spelers die gehaald worden, moeten wel meteen raak zijn. Maar eerst moeten we naar onszelf kijken. Want wat wij laten zie is ver onder de maat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen