De Jong benieuwd naar Van Gaal, Wijnaldum schrijft 5-3-2 niet af

30 augustus 2021, 21:08

Frenkie de Jong kijkt uit naar zijn samenwerking met Louis van Gaal. De zeventigjarige bondscoach begint aan zijn derde termijn als hoofdtrainer van het Nederlands elftal, maar had De Jong nog niet onder zijn hoede. De toptrainer werkte al wél samen met Georginio Wijnaldum, momenteel een van zijn dragende krachten.

De Jong heeft zin in de nieuwe start onder Van Gaal. "We zijn vandaag om 13.00 uur bij elkaar gekomen, toen heeft de trainer even een praatje gedaan", vertelt De Jong aan de NOS. "Dat was nu wat langer dan normaal, omdat hij hier nieuw is. Ik ben heel erg benieuwd naar de trainer Van Gaal. Je hoort natuurlijk wel verhalen, maar ik ben benieuwd naar hoe de week verloopt."

Frenkie de Jong en van Gaal ontmoetten elkaar pas één keer. "Het voelt alsof we met iets nieuws beginnen. Dat is altijd zo bij een nieuwe trainer: dan maak je een frisse start. Iedere coach heeft weer zijn eigen dingetjes", aldus de middenvelder. Van Gaal en Oranje beginnen woensdag aan hun jacht op een ticket voor het WK, tegen Noorwegen.

5-3-2

Georginio Wijnaldum werkte op het WK 2014 al met Van Gaal. Destijds speelden ze hetzelfde systeem als tijdens het afgelopen EK: 5-3-2. Gaat dat nu opnieuw gebeuren? "Dat is aan de bondscoach. Ik zeg ook niet dat het een slecht systeem is. Op het WK in 2014 heeft het goed gewerkt, maar toen hadden we wel langer de tijd om het te oefenen", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik heb goede herinneringen aan de eerdere samenwerking met de bondscoach", vervolgt de middenvelder van Paris Saint-Germain. "Ik weet nog dat hij mij erbij haalde voor Portugal en dat we daar heel goede gesprekken hebben gehad. Vervolgens ben ik er zes, zeven maanden uit geweest met een blessure, maar toch gaf hij me de kans om mee te gaan naar het WK in Brazilië. Dat is een heel goede periode geweest voor me. Het was soms heel intensief, maar wel heel positief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen