De Vrij onder de indruk van 'een van de beste aanvallers ter wereld'

2 september 2021, 19:40

Nederland speelde woensdagavond met 1-1 gelijk tegen Noorwegen. De Noren hadden een duidelijke tactiek: alle ballen zo snel mogelijk inleveren bij Erling Haaland. Het bleek te werken. Hij was de gehele wedstrijd een plaag voor de defensie en scoorde de openingstreffer na twintig minuten. Stefan de Vrij vocht aardige duels uit met het toptalent.

De verdediger van Internazionale kwam vaak als winnaar uit de strijd, maar een aantal keer was Haaland hem te slim af. "Na rust gebeurde dat twee keer achter elkaar in korte tijd, terwijl we als team toen niet in balans waren; iedereen was onderweg naar voren. Als je 'm dan in het midden verliest… Haaland heeft zulke goede loopacties en is zó explosief, dan móet je goed georganiseerd zijn", vertelt de mandekker tegenover Voetbal International. Hij is duidelijk overtuigd van Haaland en noemt hem 'een van de beste aanvallers ter wereld'.

Lees ook: Haaland dacht de vinger van Virgil van Dijk te breken

"Hij is sterk, snel en ligt altijd op de loer naar ruimte. Je moet dus steeds geconcentreerd zijn. Het spel van Noorwegen is op volledig op hem afgestemd, hij staat altijd scherp voor de counter. Dat betekent dat we zelf altijd de organisatie moeten bewaken voor het geval dat we balverlies lijden. Dat ging vaak goed en een aantal keer niet. Hij doet me denken aan Romelu Lukaku, tegen hem heb ik tijdens de trainingen natuurlijk heel vaak gespeeld. Je kunt ze qua spel best wel met elkaar vergelijken", aldus De Vrij over zijn voormalig teamgenoot, die deze zomer de overstap maakte van Inter naar Chelsea.

Lees ook: Oranje op rapport: Frenkie de Jong onttrekt zich aan de malaise

De Vrij kan overigens leven met het gelijkspel, zeker omdat Turkije ook punten verspeelde. Daardoor heeft Nederland plaatsing voor het wereldkampioenschap volledig in eigen hand. "Het ging zoals we vooraf dachten: wij maken het spel, zij counterden. Dan is het jammer dat je op achterstand komt, maar we bleven in ieder geval goed vasthouden aan wat we hadden afgesproken. Gelukkig viel de 1-1 snel, maar als je dan na rust kijkt, krijgt Noorwegen toch de grootste kans. Daartegenover staat dat wij de wedstrijd in de slotseconden ook nog hadden kunnen winnen. Uiteindelijk is de uitslag terecht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen