Memphis opvallend kritisch: "Verwacht meer van mezelf"

7 september 2021, 23:25   Bijgewerkt: 7 september 2021, 23:51

Memphis Depay beleefde een uitstekende avond. Hij scoorde een hattrick en staat daardoor op nummer negen in de alltime topscorerslijst van het Nederlands elftal. Die plek moet hij delen met Abe Lenstra en Johan Cruijff. Ondanks de mooie statistieken was de aanvaller van FC Barcelona nog niet tevreden.

"We beginnen fantastisch en tuurlijk is het een geweldig resultaat met veel doelpunten... Maar we waren erg slordig, vooral ik. Mijn eerste drie ballen leverde ik allemaal in. Daar ben ik niet tevreden over en dat moet dus beter. Maar we begonnen goed, maakten het onszelf makkelijk. Dan kan je je slordigheden veroorloven. Het niveau moet wel beter, maar dan praat ik vooral over mezelf", aldus Memphis voor de camera van de NOS. Bij de openingstreffer zorgde hij voor de assists op Davy Klaassen, daarna was hij drie keer het eindstation.

Lees ook: Oranje op rapport: Memphis wederom geweldig

"Ik ben blij, zeker met het resultaat. Maar ik verwacht meer van mezelf. That's it. Mensen denken altijd dat ik zweef en dat alles goed gaat, maar dat is helemaal niet waar. Ik ben wel blij dat ik belangrijk was voor het team met mijn doelpunten. Ik ben altijd dreigend", vervolgt Memphis, die nog de loftrompet steekt over Klaassen. "Vandaag was hij geweldig, misschien was hij wel de beste man van het hele veld. Hij weet wanneer hij in de box moet komen. Die eerste goal daar geniet ik van. Dat is voetbal, dat wil ik meer zien."

Uiteindelijk won de ploeg met 6-1 van Turkije. In de blessuretijd viel de tegentreffer nog. Een smetje, maar Memphis neemt het de verdedigers niet kwalijk. Hij is namelijk ook lovend over dat duo. "Ik vond Stefan en Virgil geweldig", zo sluit Memphis af na de uistekende wedstrijd. De aanvaller keert dus met een goed gevoel terug bij zijn club. Daar zal ook Ronald Koeman erg blij mee zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen