RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

Feyenoord ook in thuisduel met Maccabi zonder Jahanbakhsh

10 september 2021 – Alireza Jahanbakhsh gaat naar alle waarschijnlijkheid beide wedstrijden tegen Maccabi Haifa in de Conference League niet spelen namens Feyenoord. De aanvaller uit Iran kan in zijn geboorteland in de problemen komen als hij in actie komt tegen een club uit Israël. Dat land wordt namelijk niet erkend door Iran.

Feyenoord ook in thuisduel met Maccabi zonder Jahanbakhsh

Het was al langer bekend dat Jahanbakhsh dit weekend niet mee zou afreizen naar Israël, waar dinsdagmiddag de eerste ontmoeting tussen Maccabi en Feyenoord wordt afgewerkt. Het lijkt er nu volgens RTV Rijnmond op dat de Rotterdammers geen risico nemen. Daarom gaat Jahanbakhsh ook de wedstrijd in de Kuip op donderdag 9 december waarschijnlijk niet spelen.

Als Jahanbakhsh wel zou spelen tegen Maccabi, dan is de kans groot dat Iran hem niet meer gaat uitnodigen voor interlands. De 28-jarige aanvaller is een belangrijke schakel in de nationale ploeg en speelde 44 interlands en scoorde daarin vijf keer. Eerder werden andere voetballers al geweerd omdat zij wel hadden gespeeld tegen een opponent uit Israël.

Lees ookFeyenoorder Jahanbakhsh gestraft als hij speelt tegen Maccabi

Trainer Arne Slot zal balen van het gemis van zijn sterkhouder. Toch zit hij voorin niet meer zo problemen na de recente transferperiode. Feyenoord haalde Reiss Nelson (Arsenal) en Cyriel Dessers (KRC Genk) naar de Kuip. In de Conference League spelen de Rotterdammers ook tegen het Duitse Union Berlin en Slavia Praag uit Tsjechië.

Feyenoord

gerelateerd