Matchwinner Pröpper: "Dat zei ik al tegen Ricky van Wolfswinkel"

11 september 2021 – Robin Pröpper was zaterdagavond met een fantastisch doelpunt andermaal erg belangrijk voor FC Twente. De centrumverdediger maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen en schoot de Tukkers naar de eerste driepunter van dit voetbaljaar. De matchwinner genoot met volle teugen van de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Matchwinner Pröpper: "Dat zei ik al tegen Ricky van Wolfswinkel"

"Je zag het publiek reageerde op mijn doelpunt en hoe ze na de wedstrijd feest hebben gevierd. Daar ben je voetballer voor", vertelde Pröpper direct na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ondanks dat het maar 1-0 was, denk ik dat het een heel mooi potjes was. Ik stond te genieten op het veld."

Pas in blessuretijd maakte de verdediger het winnende doelpunt namens de thuisploeg. "Je gaat toch niet beweren dat dit een voorzet was toch?", lachte Pröpper na zijn doelpunt. "Ik wilde de bal strak in de lange hoek schieten en hij valt er prachtig in. Ik heb nog nooit zo mooi gescoord denk ik. Ik zei al tegen Ricky van Wolfswinkel dat we van positie moeten wisselen."

Twente won met 1-0 van Utrecht en heeft dus eindelijk de eerste driepunter te pakken. De ploeg van trainer Ron Jans stond voor vandaag pas op een puntje, maar inmiddels staat de teller dus op vier. Twente is nu terug te vinden aan de onderkant van de middenmoot. Utrecht staat op zeven punten en zet de derde plek door de zeperd op het spel.

Eredivisie

gerelateerd