SC Cambuur voelt zich 'genaaid' door actie van Robin Pröpper

24 oktober 2022, 15:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een van de opvallendste momenten van de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Twente (0-1) was het moment waarop scheidsrechter Jochem Kamphuis in de tweede helft het spel stillegde nadat Robin Pröpper naar zijn hoofd greep. Daarmee werd de thuisploeg een kansrijke situatie door de neus geboord. Onterecht, blijkt uit de beelden.

Pröpper ging na een duel met Milan Smit naar de grond en deed alsof hij aan het hoofd was geraakt. Kamphuis zag zich daardoor genoodzaakt het spel stil te leggen, terwijl Cambuur middels een snelle ingooi in overtalsituatie richting het doel van Lars Unnerstall leek te gaan.

Na afloop gaf Pröpper toe dat er van een overtreding geen sprake was. "Ja, ik had het idee dat we in ondertal stonden. Soms moet je het een beetje spelen. Dat doet Cambuur en dat doen wij ook. Het is niet altijd even leuk, maar soms moet het", aldus de aanvoerder van Twente tegenover ESPN. "Je moet een beetje geluk hebben, anders was ik sowieso te laat geweest."

ESPN heeft op Twitter beelden van de actie van Pröpper gedeeld en de vraag gesteld of er sprake is van spelbederf of een slimmigheidje. 'Wij reageren even een keer niet…', is de veelzeggende reactie van het officiële Twitter-account van Cambuur.

0-1 in blessuretijd

De actie van Pröpper kreeg in de blessuretijd extra waarde doordat Ricky van Wolfswinkel een penalty benutte. Die werd gegeven nadat de VAR Kamphuis erop had gewezen dat er strafbaar hands was gemaakt door Doke Schmidt, al vond men in Leeuwarden dat de arbitrage de bal niet op de stip had moeten liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Achteraf schorsen!!

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spelbederf of een slimmigheidje... Het is natuurlijk allebei. 't Is maar net van welke kant je het bekijkt! Begrijpelijke reactie van Cambuur. Verstandig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen