Beroep 'mogelijk succesvol' voor Struijk ondanks horrorblessure

14 september 2021 – Leeds United-verdediger Pascal Struijk kan mogelijk in beroep gaan tegen de rode kaart die hij kreeg voor de overtreding op Harvey Elliott. Hoewel de Belg een zware blessure bij het Liverpool-talent teweeg bracht, kon hij daar relatief weinig aan doen. Eerder sprak het slachtoffer hem ook al vrij en daar zijn Engelse oud-scheidsrechters bijgekomen.

Beroep 'mogelijk succesvol' voor Struijk ondanks horrorblessure

"Het leek een eerlijke tackle", stelt voormalig Premier League-scheidsrechter Mark Halsey in de Engelse media. "Arbiter Craig Pawson dacht aanvankelijk hetzelfde. Hij stond in de goede positie en gaf dan ook geen vrije trap, dus ik was verrast toen ik een rode kaart zag." Volgens hem zou het in beroep gaan tegen de schorsing, mogelijk succesvol kunnen zijn.

Ook Mark Clattenburg, een bekende oud-scheidsrechter in Engeland, sluit zich tegenover The Mirror aan bij die woorden. "Struijk speelde eerlijk de bal. Maar VAR Darren Engeland beoordeelde het alsnog als een overtreding, omdat de blessure zo erg was. Daarom werd er alsnog rood getrokken", dacht de leidsman, die het zelf geen rode kaart vond. 

Lees ook: Elliott neemt Struijk in bescherming: 'Het was zelfs geen rood'

Overigens heeft manager Marcelo Bielsa al laten weten dat Leeds United in principe niet in beroep gaat tegen de schorsing van drie duels, die bij een directe rode kaart automatisch opgelegd wordt. "Voor mij staat de beslissing van de scheidsrechter. Ik houd er nooit van om de beslissing van de scheidsrechter in twijfel te trekken", zei de Argentijnse manager na de wedstrijd over een mogelijk beroep.

Premier League

gerelateerd