'Huntelaar heeft beslissing gemaakt en zet punt achter loopbaan'

14 september 2021 – Klaas-Jan Huntelaar gaat vrijwel definitief een punt zetten achter zijn carrière. De aanvaller maakte afgelopen seizoen al bekend dat hij zou stoppen, maar toch bleven de twijfels bij de buitenwereld en de stap naar Schalke 04 veranderde zijn planning. Inmiddels is zou de kogel dan toch door de kerk zijn, weet Voetbal International. De goaltjesdief keert niet terug binnen de lijnen.

'Huntelaar heeft beslissing gemaakt en zet punt achter loopbaan'

"Het is mooi geweest. Zeg nooit nooit, maar het is wel klaar. Mijn lichaam is misschien wel eens uitgeput. Voetballen is het leukste wat er is. Ik vind het ook heel leuk om op het trainingsveld te staan", vertelde Huntelaar vorig seizoen bij ESPN nadat hij zijn honderdvijftigste eredivisiegoal had gemaakt tegen PEC Zwolle. In de winterstop keerde hij terug bij het noodlijdende Schalke 04, maar die ploeg wist hij niet te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Het blijkt echt het einde te zijn van zijn carrière, stelt journalist Freek Jansen.

De aanvaller werd deze zomer nog gelinkt aan FC Twente en sc Heerenveen, terwijl ook promovendus NEC serieuze pogingen deed om hem nog één seizoen te laten schitteren in de Nederlandse competitie. Zelfs een aanbod van zijn oude liefde De Graafschap weigerde hij. 'Huntelaar nam voor zichzelf de tijd om alles op een rijtje te zetten. Die tijd is officieel nog aan de gang, maar de voormalige spits heeft de knoop voor zichzelf al doorgehakt. Hij keert niet meer terug als voetballer', aldus de journalist, die vroeger in de jeugdopleiding van de Superboeren met de spits samenspeelde. 

Huntelaar debuteerde bij PSV in het betaalde voetbal. Via verhuurperiodes bij De Graafschap en AGOVV kwam hij bij sc Heerenveen terecht. Daar maakte hij indruk waardoor Ajax hem overnam. Via Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en het 76 wedstrijden voor Nederlands elftal keerde hij in 2017 weer terug in Amsterdam. Daar kondigde hij vorig jaar zijn afscheid al aan. Het lijkt een kwestie van tijd voor hij die keuze echt definitief maakt.

Eredivisie

gerelateerd