'Uitgefloten Sergi Roberto barstte na Barça-blamage in tranen uit'

15 september 2021 – FC Barcelona moest om financiële redenen flink de bezem door de selectie halen. Hoewel het in eigen competitie nog redelijk startte, werd het dinsdag door grootmacht Bayern München pijnlijk met de neus op de feiten gedrukt. Barcelona lijkt geen rol van betekenis te gaan spelen in deze editie van de Champions League, iets dat het publiek niet accepteerde. Jongen van de club Sergi Roberto moest het dan ook ontgelden.

'Uitgefloten Sergi Roberto barstte na Barça-blamage in tranen uit'

In de tweede helft werd Roberto bij vrijwel ieder balcontact uitgefloten door het aanwezige publiek. In de 5-3-2-formatie van Ronald Koeman moest hij als rechterwingback fungeren, maar dat pakte niet bepaald goed uit. Na een uur spelen verloste zijn trainer hem uit zijn lijden en werd hij naar de kant gehaald. Volgens het Spaanse medium AS barstte de verdediger na afloop in de kleedkamer in tranen uit.

Roberto werd in de kleedkamer nog getroost door Sergio Busquets en Gerard Pique, maar hij begreep niet dat het publiek hém moest hebben. Volgens hem had hij alles gegeven, maar naast de fluitconcerten was ook een hoop boegeroep en gejoel te horen als hij aan de bal kwam. Pique nam het later ook in de media voor hem op door te benadrukken dat hij niet op zijn eigen positie speelde.

Lees ook: Nóg meer kopzorgen Koeman; Laporta doet oproep

Tegenover Movistar laat Spanjaard weten dat het hem veel doet. "Het doet me erg veel pijn. Sergi is een geweldig mens en houdt meer van de club dan wie dan ook. Hij is nu eenmaal geen vleugelspeler, hij is gewend om in de as te spelen. Hij doet dit voor het team en dat moeten we niet vergeten." Barcelona verloor met 0-3 van Bayern en zit daarnaast in de poule met Dynamo Kiev en Benfica.

Eredivisie

gerelateerd