Schmidt niet verrast met prestatie Götze en accepteert gelijkspel

17 september 2021 – Roger Schmidt kijkt niet op van de goede prestaties van Mario Götze. De middenvelder neemt PSV de afgelopen wekend bij de hand en was ook tegen Real Sociedad (2-2) erg belangrijk voor de Eindhovenaren. Dat is volgens zijn trainer echter geen verrassing te noemen, al wist Schmidt een opvallend puntje te benoemen.

Schmidt niet verrast met prestatie Götze en accepteert gelijkspel

"Het verbaasde me hoe fit hij is", aldus de oefenmeester voor de camera van ESPN. "Als je deze wedstrijd het gezien, weet je dat hij ontzettend veel heeft gelopen. Hij heeft altijd de meest intensieve sprints en is in staat om tot de laatste minuut hard te blijven werken voor het team. Dat is ook een van zijn kwaliteiten. Het is bij hem niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal is hij een harde werker. Dat verraste me niet, ik waardeer wat hij voor ons betekent."

Schmidt baalde na afloop van het feit dat zijn ploeg de 3-2 niet meer wist te maken. "We hebben nog een aantal goede kansen gecreëerd. Dat was niet gemakkelijk omdat Sociedad met tien man rond de eigen zestien verdedigde. Dat maakte het lastig om de juiste oplossingen te vinden. We hebben in die fase gedaan wat we moesten doen. Het ging niet alleen om hard werken, we bleven ook voetballen. Daar ben ik tevreden mee. We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen, maar moeten het gelijkspel accepteren."

PSV opende de groepsfase van de Europa League donderdagavond dus met een 2-2 gelijkspel tegen Sociedad. De gastheer nam via uitblinker Götze een 1-0 voorsprong, maar de bezoekers bogen dat via Adnan Januzaj en Alexander Isak nog voor de rust om. Na de thee was Cody Gakpo verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De andere wedstrijd in groep B tussen AS Monaco en Sturm Graz eindigde in een 1-0 zege voor de Monegasken. Sturm Graz is over twee weken de volgende opponent van PSV.

PSV

gerelateerd