'Koeman krijgt miljoenen als hij vroegtijdig vertrekt bij Barça'

20 september 2021 – Een vroegtijdig afscheid van Ronald Koeman wordt een dure grap voor FC Barcelona. Als de oud-bondscoach van het Nederlands elftal dit seizoen moet vertrekken, kost dat Barcelona miljoenen. Koeman zou namelijk over een clausule beschikken die recht geeft op financiële compensatie als hij volgend seizoen niet meer aan het roer staat in Camp Nou.

'Koeman krijgt miljoenen als hij vroegtijdig vertrekt bij Barça'

Volgens Catalunya Radio moet Barça zes miljoen euro betalen, wanneer Koeman minder dan drie jaar trainer is van de Catalanen. Dit omdat Koeman een jaar geleden zelf de afkoopsom betaalde om het Nederlands elftal te kunnen verlaten voor Barcelona. Een ontslag loopt nog veel meer in de papieren voor Barcelona. Volgens TV3 bedraagt de ontslagvergoeding maar liefst dertien miljoen euro.

Dat terwijl Barcelona al in financieel zwaar weer verkeert. Afgelopen week kwam na de nederlaag tegen Bayern München in de media de positie van Koeman ter discussie te staan. Maar mede door de Barça's financiële situatie lijkt het vooralsnog niet zo ver te komen. Barcelona komt vanavond om 21.00 in competitieverband in actie tegen Granada.

LaLiga

gerelateerd