Ten Hag looft Schuurs: "Hij laat potentie zien, ook voor de top"

22 september 2021 – Erik ten Hag heeft nog altijd veel vertrouwen in een doorbraak van Perr Schuurs. De 21-jarige centrumverdediger van Ajax mocht op bezoek bij Fortuna Sittard weer eens in de basis starten, omdat Jurriën Timber zich kort voor de aftrap ziek moest melden. Timber streefde Schuurs afgelopen seizoen voorbij, maar ten Hag ziet het nog steeds zitten in de verdediger.

Ten Hag looft Schuurs: "Hij laat potentie zien, ook voor de top"

Volgens Ten Hag heeft Schuurs veel pech gehad. "Perr heeft in de voorbereiding alles gespeeld, maar is geblesseerd geraakt tegen Leeds United", citeert Voetbal International de coach. "Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal gespeeld. Dat was vervelend voor ons, de gevolgen zijn bekend. Maar ook voor hem. Timber is op zijn positie gekomen. Hij heeft het daar vorig seizoen ook al uitstekend gedaan. Jurriën speelt ijzersterk, dus dan moet je even achteraan de rij sluiten."

Ten Hag vond dat Schuurs naar behoren speelde tegen Fortuna Sittard, de club waar hij doorbrak. "Als je ziet hoe Timber zich ten opzichte van het voorjaar ontwikkeld heeft, is dat natuurlijk uitstekend. Die heeft een streepje voor. Maar ik vond Schuurs de beste verdediger van Jong Oranje op het EK. Daar liet hij duidelijk zijn potentie zien, ook voor de top."

Timber heeft zich afgelopen seizoen knap in de basis geknokt en verdiende daarmee een vaste plek in het Nederlands elftal. Hij deed afgelopen zomer zelfs al mee tijdens het EK met Oranje.

Ajax

gerelateerd