Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

Wijndal strijdvaardig: "Wij gaan niet in rechterrijtje voetballen"

24 september 2021 – Owen Wijndal was vorig seizoen nog een van de smaakmakers van het AZ dat de status van topclub probeerde te verwerven, maar is dit seizoen de aanvoerder van een ploeg die maar niet op gang komt. Na afloop van de 3-1 nederlaag bij FC Twente - alweer de vierde van dit seizoen - verscheen hij zichtbaar aangeslagen voor de camera.

Wijndal strijdvaardig: "Wij gaan niet in rechterrijtje voetballen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In Enschede hoopte AZ het tij te kunnen keren, maar kwam het al binnen een minuut op achterstand. "Dat het zo snel misgaat, kan je moeilijk verklaren", zei Wijndal achteraf tegenover de NOS. "Het heeft niet veel te maken met het systeem of iets tactisch. Het is gewoon dat we nog niet scherp genoeg waren." Op de vraag hoe het kan dat een ploeg in nood niet scherp aan de aftrap staat: "Als we dat wisten, was het niet gebeurd."

"Het is weer hetzelfde verhaal", ging Wijndal verder. "We moeten gewoon door en even door de zure appel heen bijten. Deze is nog wel even iets zuurder dan vorig jaar", doelde hij op de matige start van vorig seizoen. Daar komt bij dat AZ over een aanzienlijk mindere selectie beschikt, al hield Wijndal vol van niet. "Er is veel weggegaan, maar daar is ook veel voor teruggehaald. Het zijn andere types, dat is moeilijk te vergelijken."

Wijndal zelf heeft er vertrouwen in dat AZ aan het eind van het seizoen gewoon weer een stuk hoger op de ranglijst te vinden is. "Op welke plek weet ik niet, maar ik heb wel vertrouwen dat we nog mee gaan doen. Ik ga niet voetballen om in het rechterrijtje te spelen. Al helemaal niet met de kwaliteiten die we nu hebben. Het moet beter en het zal ook beter gaan, zeker weten."

Eredivisie

gerelateerd