Klaassen hersteld: voor Ten Hag niemand heilig tegen Besiktas

26 september 2021 – Ajax-middenvelder Davy Klaassen kan dinsdagavond tegen Besiktas in de Champions League weer volledig meedoen. Tegen FC Groningen viel hij een kwartier voor het einde pas in, maar in het miljardenbal kan hij aan de aftrap verschijnen. Erik ten Hag gaat een moeilijke keuze moeten maken.

Klaassen hersteld: voor Ten Hag niemand heilig tegen Besiktas

Want van Steven Berghuis, Antony en Klaassen lijkt er iemand op de bank te moeten beginnen, te meer omdat ook Edson Alvarez zaterdagavond veel complimenten kreeg. "Hij is veel met Gerald Vanenburg, Christian Poulsen en Richard Witschge aan het werk geweest voor zijn spel aan de bal", zei de oefenmeester over het uitstekende optreden van de Mexicaanse controleur – een positie waar Klaassen eventueel ook uit de voeten had gekund.

Maar het lijkt erop dat Ten Hag voorin een keuze zal moeten maken. Niemand is heilig in de basiself, benadrukt de oefenmeester tegenover ESPN. "Op basis van de vorm zal ik een keuze maken. Maar ik kijk ook zeker naar de tegenstander", doelde hij op Besiktas. "Niet alleen naar hun sterkte, maar juist ook: waar kunnen we ze pijn doen? En wat hebben we dan nodig. Ajax heeft meer dan elf basisspeler. Iedereen moet scherp blijven, anders is 'ie mogelijk zijn plek kwijt."

Lees ookTen Hag eist scherpte: "Ajax heeft meer dan elf basisspelers"

Klaassen kwam na de interlandbreak terug met een lichte blessure en ontbrak zodoende tegen SC Cambuur (9-0), Sporting Portugal (1-5), Fortuna Sittard (0-5) en dus FC Groningen (3-0). Berghuis speelde veelal op zijn positie en maakte in die wedstrijden drie doelpunten en gaf even zo veel assists. Ook Mohammed Kudus kan als aanvallende middenvelder acteren, maar lijkt niet in aanmerking te komen voor een plek aan de aftrap.

Ajax

gerelateerd