'Vertrek Koeman kost Barça miljoenen aan ontslagpremie'

30 september 2021, 19:21

Mocht Ronald Koeman binnenkort ontslagen worden als hoofdcoach van FC Barcelona, kan hij een fraai bedrag bijschrijven. De Nederlander heeft namelijk een ontslagpremie van liefst twaalf miljoen euro in zijn contract staan. Als de Catalanen van hem af willen, moet dat op tafel komen en richting Koeman gaan.

Dat weet Sky Sport althans. Volgens het medium is Koeman tot de interlandbreak nog zeker coach van FC Barcelona, maar is de club wel begonnen met het zoeken van een nieuwe trainer. Sky-journalist Matteo Moretto schrijft dat Xavi en Roberto Martínez de beste papieren hebben om de opvolger te worden van Koeman in Camp Nou.

Na de interlandbreak waarin Antoine Griezmann op de slotdag van de transferwindow nog van de hand werd gedaan aan Atlético Madrid won FC Barcelona slechts één wedstrijd: afgelopen weekend werd Levante met 3-0 verslagen. Woensdagavond werd in de groepsfase van de Champions League voor de tweede keer in even zoveel duels met 3-0 verloren: ditmaal was Benfica te sterk.

Lees ook: De tien meest genoemde opvolgers van Koeman bij FC Barcelona 

In La Liga is de club weliswaar nog ongeslagen en zijn Real Madrid en Atlético Madrid nog enigszins binnen handbereik, maar de remises tegen Granada (1-1) en Cadiz (0-0) geven nog genoeg ruimte voor verbetering. De vraag is of Koeman de kans krijgt om dat te bewerkstelligen, aangezien hij volop onder vuur ligt in Catalonië en na het treffen met Atlético Madrid dit weekend wordt de positie van Koeman geëvalueerd door de clubleiding. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen