Heerenveen rekent in foutenfestival af met PEC

2 oktober 2021, 22:01

Met een zwaarbevochten 0-1 overwinning op rode lantaarndrager PEC mag SC Heerenveen na twee verliespartijen weer omhoog kijken. In een zeer matige wedstrijd kwamen de Friezen door een eigen doelpunt van de ongelukkige Bram van Polen op voorsprong. De bezoekers kwam daarna nauwelijks meer in de problemen, waardoor PEC Zwolle steeds verder wegzakt.

PEC wachtte voorafgaand aan dit duel in de achtste speelronde nog altijd op haar eerste overwinning. Tegen Sparta pakte de ploeg van Art Langeler eindelijk het eerste punt, maar daarna gingen de Blauwvingers tegen FC Utrecht ondanks leuk voetbal met 5-1 het schip in. Vandaag troffen ze SC Heerenveen, dat de afgelopen week de ziekenboeg zag vollopen. Filip Stevanovic raakte tijdens de training geblesseerd, terwijl tijdens de verloren wedstrijd tegen FC Twente onder andere Erwin Mulder al af moest haken. Xavier Mous, vorig seizoen nog in dienst van PEC, nam zijn plaats onder de lat in, terwijl bij de thuisploeg Mustafa Saymak terugkeerde na een blessure.

Uiteindelijk bleef het in de eerste helft slechts bij een kopbal van Sven van Beek die met een katachtige redding door Kostas Lamprou uit het doel werd geronseld. Heerenveen toonde verder echter zeer weinig dreiging, omdat de concentratie leek te ontbreken. Ook de normaliter nauwkeurige Joey Veerman deelde in deze malaise, en zag maar weinig passes bij een medespeler aankomen. Ook bij PEC was de passing niet je van het, maar werd er wel meer dreiging gecreëerd. Zodra het strafschopgebied van Mous in zicht kwam leken de Zwollenaren het echter niet meer te weten, en werd in de meeste gevallen de verkeerde keuze gemaakt. De supporters die in de stromende regen de wedstrijd aanschouwden, hoopten in de tweede helft dan ook op verbetering.

De ploeg van Art Langeler leek hierdoor korte tijd lamgeslagen, maar wist zich na enkele minuten te herstellen. Het aanvalsniveau was echter lager dan voorheen, waardoor een doelpunt voor de thuisploeg steeds verder buiten bereik leek te komen. SC Heerenveen kreeg ondertussen de betere mogelijkheden, waardoor de 2-0 meer in de lucht hing dan een Zwolse gelijkmaker. Een doelpunt viel er echter niet meer, waardoor de Friezen zich herstellen na twee verliespartijen. PEC komt ondertussen steeds verder in de problemen, en het lijkt voor de Zwollenaren een helse klus te worden om zich dit seizoen te handhaven.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6; Yuta Nakayama 5,5, Bram van Polen 5,5, Sam Kersten 5,5, Mark Pabai 5,5 (86. Ryan Koolwijk -); Dean Huiberts 4,5, Rico Strieder 4,5; Daishawn Redan 5 (71. Chardi Landu -), Mustafa Saymak 4,5 (71. Leandro Fernandes -), Gervane Kastaneer 5,5 (76. Luka Adzic -); Slobodan Tedic 5.

SC Heerenveen: Xavier Mous 6; Lucas Woudenberg 5, Ibrahim Dresevic 5,5, Sven van Beek 5,5, Milan van Ewijk 5,5; Joey Veerman 5, Tibor Halilovic 5, Nicolas Madsen 5; Arjen van der Heide 4 (61. Rami Al Hajj 5,5), Henk Veerman 5, Benjamin Nygren 4 (61. Anthony Musaba 5,5).

Man of the match: Kostas Lamprou

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen