Buitink mist beladen derby na dubieuze rode kaart

4 oktober 2021, 23:02

Thomas Buitink moet twee wedstrijden vanaf de tribune toekijken. De jonge spits van Vitesse kreeg afgelopen zondag een dubieuze rode kaart tijdens de ontmoeting met Feyenoord. In blessuretijd werd hij bestraft wegens gevaarlijk spel. Buitink moet daardoor de beladen derby tegen NEC en het duel met Go Ahead Eagles laten schieten.

Dat maakt de KNVB bekend op de website. Buitink was het duidelijk niet eens met de beslissing van de arbitrage om rood te geven. Het been van de spits kwam weliswaar gevaarlijk dicht in de buurt van het hoofd van Feyenoorder Orkun Kökcü, maar Buitink raakte de middenvelder niet. Bovendien kwam Kökcü erg laag met zijn hoofd.

De VAR steunde het besluit van de scheidsrechter echter, waardoor Buitink nu drie duels geschorst is. Omdat daarvan één wedstrijd voorwaardelijk is, hoeft de aanvaller slechts twee wedstrijden te brommen. Ook zijn ploeggenoot Matus Bero is tegen NEC niet inzetbaar. De middenvelder kreeg na zijn twee gele kaarten één duel schorsing. Met negen man trok Vitesse de 2-1 overwinning over de streep.

SC Cambuur moet het over twee weken stellen zonder Alex Bangura. De uitblinkende linksback kreeg in de slotfase van de wedstrijd tegen AZ zijn tweede gele kaart. Hij zit tijdens de belangrijke clash met Fortuna Sittard daardoor op de tribune.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen