Romano is zeker: "Van de Beek wil United in januari verlaten"

5 oktober 2021, 09:46   Bijgewerkt: 5 oktober 2021, 10:08

Donny van de Beek hoopt in de winterse transferwindow een nieuwe club te vinden waar hij wél aan spelen toekomt. De middenvelder maakte iets meer dan een jaar geleden zijn droomtransfer van Ajax naar Manchester United, maar komt daar ook dit seizoen vrijwel niet aan spelen toe. Zelf is hij het inmiddels meer dan zat.

In een YouTube-livestream van The United Stand was transferkenner Fabrizio Romano te gast. Hij wist te melden dat Van de Beek zelf voornemens is om in januari te vertrekken. "Op deze manier kan het niet doorgaan. Donny wil spelen. We zullen zien of dat in de Premier League zal zijn, want er zijn ook wat Italiaanse clubs geïnteresseerd. Niet Inter, maar andere clubs. Donny wil spelen, dus als dat in de komende twee, drie maanden bij Manchester United niet gebeurt, zal hij zeker vertrekken."

Lees ook: 'Italianen willen Van de Beek verlossen van United'

De situatie is extra vervelend voor Van de Beek, omdat hij in de zomer eigenlijk al dicht bij een transfer was. "In de zomer had hij de kans om te vertrekken. Italiaanse en Spaanse clubs waren geïnteresseerd en Everton meldde zich op Deadline Day. Maar United wilde dat hij bleef, ze hadden vertrouwen in hem en wilden dat hij ging spelen. Nu speelt hij niet. Ik vind zelf dat spelers als hij vijf, zes wedstrijden achter elkaar de kans moeten krijgen om te laten zien dat ze bij United kunnen spelen. Nu creëren ze een probleem voor de speler én voor de club zelf, want de waarde van de speler is enorm gekelderd."

Romano zelf gaf aan fan te zijn van Van de Beek en ook hij hoopt dan ook dat hij elders aan spelen toekomt. "Ik hou van deze speler. Hij was geweldig bij Ajax. Ik zat in het stadion in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Daar speelde hij een topwedstrijd. Ik zie aan hem een jongen die wil spelen, die zijn kwaliteiten wil laten zien. Hij droomde van deze stap, de kans om bij een geweldige club te spelen. Nu zie je hem teleurgesteld op de bank zitten. Hij verdient het om zijn kwaliteiten te laten zien."

Lees ook: Brands houdt met Everton situatie Van de Beek in de gaten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen