Ajax
0 – 0
Borussia Dortmund

Forse kritiek op Blind: 'Daar zal de frustratie vandaan komen'

8 oktober 2021 – Daley Blind verdwijnt langzaam maar zeker uit de basisopstelling van Ajax. De linkspoot is onder Erik ten Hag nog wel de vaste linksachter van de Amsterdammers, maar daar kan volgens Wim Kieft weleens snel verandering in komen. 'Blind is een slimme jongen en die voelt dit op zijn klompen aan. Het glipt langzaam uit zijn handen. Voor zijn positie bij het Nederlands elftal geldt in feite hetzelfde.'

Forse kritiek op Blind: 'Daar zal de frustratie vandaan komen'

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. 'In 2018 kwam Blind als de grote man terug naar Ajax en beleefde met de club dat geweldige seizoen met de landstitel en een plaats in de halve finale van de Champions League. Maar sindsdien wordt het allemaal iets minder, wordt Blind een jaartje ouder, 31 inmiddels en ziet hij jongens om zich heen, die zijn favoriete posities in het elftal innemen', constateert Kieft een ontwikkeling. Lisandro Martinez centraal achterin, Edson Álvarez op het middenveld.

'Volgens Ten Hag kan Blind op al die posities niet meer bieden wat hij daar van een speler verwacht', aldus Kieft. 'Intussen is Blind weer een gewone linksachter, de enige plaats waar Ten Hag hem nog als eerste keus beschouwt.' Bij het Nederlands elftal geldt volgens hem hetzelfde. 'Staat er een goede linksachter op, dan zijn ook daar alle plaatsen in het elftal vergeven. Het is een natuurlijk proces en daar zal de frustratie bij Blind vandaan komen.' Daarbij doelde de oud-international op de kritiek die Blind had op de media-uitingen over Ajax en zijn eigen positie.

Lees ookBlind neemt opmerkingen niet serieus, Van Hooijdonk reageert

'Een vreemde houding, zeker van iemand als Blind. Het komt een beetje over als een afleidingsmanoeuvre van zijn kant. (…) Weliswaar begrijpelijk, maar zo'n houding, dat hautaine, daar moet Blind ver van blijven. Dat past hem niet.' Onder Van Gaal is Blind ook nog altijd de vaste linksback: tegen Letland startte hij vrijdagavond in de WK-kwalificatiereeks opnieuw in de basis. 

Ajax

gerelateerd