Willem II
0 – 1
FC Twente

'Volgens Heitinga is het over en uit voor Onana bij Ajax 1'

10 oktober 2021 – De keepersdiscussie bij Ajax heeft een extra dimensie gekregen na de ernstige blessure van Maarten Stekelenburg. De goalie ligt er de rest van het seizoen uit, terwijl André Onana vanaf november weer beschikbaar is voor Ajax. Gezien zijn contract afloopt, traint hij voorlopig alleen mee met Jong Ajax. Trainer John Heitinga is erg over hem te spreken, maar meent dat de deur naar het eerste echt dicht zit.

'Volgens Heitinga is het over en uit voor Onana bij Ajax 1'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In het voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport vertelt Ronald de Boer dat hij onlangs met Heitinga sprak over de situatie. "Hij zei dat Onana vast bij ons zit en ongelofelijk fit is. Hij is een voorbeeld en draagt de ballenzakken, hij voelt zich nergens te beroerd voor en heeft een hele positieve uitstraling. Heitinga heeft wel het gevoel dat het voorlopig schluss is richting het eerste."

De Boer denkt zelf ook dat Ajax niet meer van plan is om hem in te zetten. "Maar dat kan natuurlijk wel veranderen. Als Ajax punten verliest in de Champions League voordat Onana weer mag spelen, is het weer een andere zaak." Ook Ruud Gullit zat aan tafel en vroeg zich hardop af of Ajax niet toch overstag moet gaan en hem onder de lat moet zetten.

Lees ook: "Cillessen zou een goed alternatief zijn voor Ajax in de winterstop"

Momenteel is Remko Pasveer de eerste doelman van Ajax bij afwezigheid van Stekelenburg. De doelman ging in de eerste Champions League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon echter in de fout, waardoor de discussie nog altijd gaande is. Bij Jong Ajax doet Jay Gorter het uitstekend, waardoor ook die optie vaker is genoemd in de media. Daar lijkt trainer Erik ten Hag echter wat minder happig op, gezien zijn (gebrek aan) kansen in de voorbereiding.

Ajax

gerelateerd