Courtois slaakt noodkreet: "We zijn geen robots"

11 oktober 2021, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De woede van Thibaut Courtois richting de UEFA was na de troostfinale van de Nations League nog bepaald niet minder. Vooraf sprak de doelman van België al zijn onvrede uit over het spelen van de 'nutteloze wedstrijd' om plek drie tegen Italië. Na de wedstrijd hield hij voor de camera nog eens een tirade over de voor hem onbegrijpelijke keuzes van de UEFA.

In zijn gesprek met Sky Sports was Courtois woedend over het overvolle speelschema. "Het draait alleen maar om geld", begon hij. "Deze wedstrijd speelden we alleen maar omdat het de UEFA extra geld oplevert, omdat ze een extra wedstrijd hebben om uit te zenden. Voor ons was het ook een mooie wedstrijd, omdat het tegen Italië is. Maar kijk hoeveel beide ploegen hebben gewisseld in hun opstelling. Dat laat zien dat we te veel wedstrijden spelen."

Niet alleen de wedstrijd in de Nations League zat Courtois dwars. "Volgend jaar hebben we een WK in november en spelen we in juni na een lang seizoen weer vier wedstrijden in de Nations League. Daarna hebben we twee weken vakantie. Dat is niet genoeg voor spelers om daarna weer twaalf maanden op het hoogste niveau door te gaan. En nu hoor je dat ze elk jaar een eindtoernooi willen organiseren. Wanneer krijgen we dan rust? Nooit."

"Ze zijn tegen de Super League, maar ze doen zelf precies hetzelfde", vervolgde Courtois zijn kritiek op de UEFA. "Extra wedstrijden, een extra toernooi (de Conference League, red.). Ze geven zelf net zo weinig om de spelers. Ze geven alleen om hun portemonnee. Uiteindelijk zullen topspelers zo alleen maar geblesseerd raken. We zijn geen robots. Niemand lijkt daar iets om te geven."

Lees ook: Ontgoochelde Courtois boos op UEFA: "Volkomen nutteloos"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen