Liverpool geeft het helemaal weg, Real met één been kwartfinalist

21 februari 2023, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. Op Anfield kwam de ploeg van Carlo Ancelotti terug van een 2-0 achterstand op een avond die van álles te bieden had. Na een uitbundige parade van blunderende keepers, records die geëvenaard werden en fraaie doelpunten stond een duidelijke 2-5 eindstand op het bord. 

Liverpool trad opnieuw aan met Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis. De thuisploeg begon de afgelopen weken steeds beter te draaien en kende dankzij Darwin Nuñez opnieuw een droomstart. De Uruguayaan liep na vier minuten knap vrij in de zestien, kreeg een perfecte voorzet van Mohamed Salah en liet Thibaut Courtois met een inzet vanachter het standbeen van dichtbij kansloos. Diezelfde Courtois ging vervolgens na een kwartier opzichtig in de fout bij de 2-0. Salah zette druk na een terugspeelbal, waarop de Belgische doelman de bal via zijn knie verspeelde aan de dankbare Egyptenaar die makkelijk kon afronden. Het betekende alweer zijn 44ste Champions League-doelpunt, waarmee hij Didier Drogba evenaart als Afrikaanse speler met de meeste treffers in het miljoenenbal.

De Liverpool-supporters telden hun zegeningen maar Real toonde nog voor rust aan waarom het regerend kampioen is in de Champions League. Na een knappe actie liet Vinicius Júnior Alisson Becker kansloos met een schot in de verre hoek. Vervolgens was het de beurt aan Alisson om te schutteren, ook hij werd onder druk gezet bij een terugspeelbal en schoot tegen de hak van Vinicius waardoor de 2-2 met een fraaie boog in het Liverpool-doel belandde. Op slag van rust leek Real zelfs nog op voorsprong te gaan komen, maar Andy Robertson wist met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen dat Rodrygo op aangeven van Vinicius voor de derde Real-treffer kon zorgen.

Na rust was het echter alsnog snel gebeurd met de hoop op Anfield. Eerst werd een hard genomen vrije trap van de linkerkant door Eder Militão achter Alisson gekopt, ook omdat Nuñez naliet de Braziliaanse verdediger af te dekken. De Liverpool-doelman leek vervolgens opnieuw de fout in te gaan toen Karim Benzema al na 55 minuten voor de 2-4 zorgde, maar uit de herhaling bleek dat verdediger Joe Gomez het schot van de Fransman van richting veranderde. Het was pas de eerste Europese treffer van Benzema dit seizoen, maar net als Salah evenaarde ook de Fransman daarmee een record. Hij in nu met Lionel Messi de enige speler die achttien (!) seizoenen op rij tot scoren komt in de Champions League.

Benzema had daarna de smaak te pakken en zorgde ook voor de 2-5 door Alisson te omspelen en de toegensnelde Liverpool-verdedigers waaronder Van Dijk op de doellijn kansloos te laten met een schot in de kruising. De klok gaf op dat moment nog maar 66 minuten aan. Het bleek echter de laatste treffer van het duel, waardoor Real over twee weken een voorsprong van drie treffers verdedigt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zullen we maar gewoon zeggen dat ze er met beide benen instaan? Dit haalt Liverpool echt niet meer in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen