Blessure-pech op vleugels houdt aan bij PSV: Doan maand 'out'

12 oktober 2021 – De ziekenboeg van PSV liep tijdens deze interlandweek flink leeg. Noni Madueke, Davy Pröpper en Richard Ledezma hebben het blessureleed bijna achter zich gelaten, maar naast de hersenschudding van Cody Gakpo is ook Ritsu Doan ruim een maand uit de roulatie door een opgelopen blessure met zijn land.

Blessure-pech op vleugels houdt aan bij PSV: Doan maand 'out'

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. De Japanner ging aan het begin van de interlandperiode naar de nationale ploeg van zijn land, maar liep daar op de training een knieblessure op. De verwachting is dat hij minimaal een maand uit de roulatie ligt en begin november staat er wederom een interlandperiode op de rol.

Het is dus goed mogelijk dat Doan pas op 20 november tegen Vitesse weer terug is bij de Eindhovenaren, de eerste wedstrijd na de volgende interlandstop. Voor die tijd speelt Roger Schmidt met zijn ploeg nog onder anderen tegen Ajax, FC Twente, Vitesse en de dubbele ontmoeting met AS Monaco in de Europa League staat op de rol. Zware tegenstanders, tegen wie de Japanner zal ontbreken. 

Lees ookGoed blessure-nieuws bij PSV en Feyenoord

Voor PSV is het zeker niet de eerste vleugelspeler die wegvalt dit seizoen. Eerder stond Madueke al een tijdje buitenspel, voor wie Doan juist zijn vervanger was aan de rechterkant. Achter de naam van Gakpo staat ook nog altijd een vraagteken, waardoor de graag roulende Schmidt minder opties heeft op de flanken. Bruma en Yorbe Vertessen kunnen beide ook op de zijkanten van het veld uit de voeten.

PSV

gerelateerd