Zahavi heeft fraaie mijlpaal in zicht, Marokko stap dichterbij WK

12 oktober 2021 – Eran Zahavi heeft dinsdagavond zijn 33e doelpunt namens de nationale ploeg van Israël gemaakt. De spits van PSV was in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië (2-1 overwinning) trefzeker en mag zich gedeeld topscorer van zijn land noemen. Zahavi heeft nog een doelpunt nodig om die titel alleen te dragen.

Zahavi heeft fraaie mijlpaal in zicht, Marokko stap dichterbij WK

De PSV'er was tegen het nietige Moldavië na 28 minuten verantwoordelijk voor de 1-0 en staat zodoende op gelijke hoogte met Mordechai Spiegler. In november krijgt Zahavi de kans om tegen Oostenrijk (uit) of de Faeröer (thuis) de kans om Spiegler achter zich te laten. Door zijn treffer tegen Moldavië blijft Israël hopen op het WK.

Zahavi en zijn landgenoten staan momenteel op de derde plek in groep F en dat is niet voldoende. Het verschil met nummer twee Schotland is vier punten, terwijl er nog maar twee wedstrijden op het programma zijn. Israël moet dus hopen dat de Schotten puntenverlies gaan lijden tegen Moldavië (uit) en Denemarken (thuis).

Marokko naar laatste kwalificatieronde
Marokko heeft zich op zijn beurt verzekerd van een plekje in de laatste kwalificatieronde voor het WK. Met Souffian El Karouani (NEC Nijmegen) in de basis en Zakaria Aboukhlal (AZ) als invaller werd er met 1-4 gewonnen bij Guinee. De doelpunten werden gemaakt door Selim Amallah (2x), Ayoub El Kaabi en Sofiane Boufal. Marokko heeft na vier wedstrijden twaalf punten en is niet meer te achterhalen. Nu wacht een dubbele ontmoeting met een andere groepswinnaar.

Eredivisie

gerelateerd