Zahavi dreigt af te zwaaien als international na rel over hotelkamer

16 september 2022, 09:45

Met 33 doelpunten in zeventig interlands is Eran Zahavi topscorer aller tijden van de Israëlische nationale ploeg. Toch zou het bij dit aantal kunnen blijven. De spits, die afgelopen zomer na twee seizoenen PSV verruilde voor zijn oude club Maccabi Tel Aviv, dreigt te bedanken voor de eer als een oud-teamgenoot zijn wensen omtrent zijn overnachtingen niet inwilligt.

Het zit namelijk zo: Zahavi heeft al jaren het privilege om alleen op een kamer te liggen als de nationale ploeg ergens overnacht. En daar wil de nieuwe technisch directeur van de Israëlische voetbalbond, recordinternational Yossi Benayoun, niet langer aan meewerken. De oud-speler van onder meer Liverpool en Chelsea wilde zelfs niet meegaan in het voorstel van Zahavi om dan maar zijn eigen kamer te betalen.

Zahavi bezweert dat zijn kamereisen niets met vedettegedrag te maken hebben. "Voor iedere training of wedstrijd sta ik vroeg op om te eten, bidden en mijn ochtend voor te bereiden", legt hij uit. "En 's avonds ga ik altijd vroeg slapen, om klaar te zijn voor de volgende dag."

Niet opgeroepen

De situatie heeft er toe geleid dat bondscoach Alon Hazan voor de aankomende interlands geen beroep op Zahavi zal gaan doen. Volgende week zaterdag neemt de ploeg het in de Nations League op tegen Albanië, drie dagen later speelt het een vriendschappelijke wedstrijd op en tegen Malta.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen