'Zahavi laat Brazilië links liggen en kiest toch voor geboorteland'

25 juni 2022, 09:00
Foto: © ProShots

Eran Zahavi staat op het punt om zijn loopbaan te vervolgen in Israël. De ervaren spits leek na zijn transfervrije vertrek bij PSV op weg naar het Braziliaanse Botafogo. Nu lijkt hij alsnog te kiezen voor een rentree naar zijn oude liefde Maccabi Tel Aviv.

Volgens onder meer Sport5 en Ynet is een terugkeer naar zijn geboorteland een serieuze optie voor Zahavi. Eerder leek de doelpuntenmachine nog aan de slag te gaan in de Braziliaanse Série A. Botafogo wilde de spits graag naar Rio de Janeiro halen en dacht hem met een riant salaris wel naar Zuid-Amerika te kunnen lukken. De club kan nu echter op zoek naar een ander.

Zahavi (34) hoeft naar verluidt bij Maccabi ook niet te klagen over zijn salaris. Hij zou volgens Sport5 met 1,2 miljoen euro per jaar de best betaalde speler uit de selectie worden. In Tel Aviv staat Brandley Kuwas al een tijdje onder contract en Zahavi komt ook een andere Nederlander tegen. Joris van Overeem werd onlangs nog gepresenteerd door de topclub uit Israël.

In het Bloomfield Stadium is Zahavi overigens geen onbekend gezicht. Hij speelde tussen 2012 en 2016 vier seizoenen namens Maccabi en was goed voor 126 doelpunten in 168 wedstrijden. Daarna zocht hij het avontuur op en was hij te bewonderen bij Guangzhou R&F en PSV. Eerder verdedigde Zahavi ook de clubkleuren van Hapoel Ramat HaSharon, Hapoel Tel Aviv en Palermo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen