Bijzonder: Franse president Macron gaat voetbalwedstrijd spelen

14 oktober 2021, 12:20   Bijgewerkt: 14 oktober 2021, 12:25

Een bijzondere wedstrijd in Frankrijk staat donderdagavond op de rol. De president van Frankrijk, Emmanuel Macron (43), gaat een voetbalwedstrijd spelen voor het goede doel. Ook onder anderen Arsène Wenger, Marcel Desailly, Rudi Garcia en Alain Giresse staan aan de aftrap van het benefietduel. 

Onder de noemer Opération Pièces jaunes wordt er gespeeld voor het goede doel als nationale liefdadigheidsactie. Die afspraak werd eerder dit kalenderjaar gemaakt en de vorige keer dat de wedstrijd op de rol stond, had Macron andere verplichtingen. Ditmaal kan hij echter wel en komt hij er niet onderuit om zijn voetbalschoenen weer eens aan te trekken.

Samen met diverse oud-voetballers en oud-coaches wordt er een wedstrijd afgewerkt. President Macron liet in de Franse media weten dat hij van de partij zal zijn, wil winnen en daar negentig minuten op het veld aan wil bijdragen. de opbrengst van die liefdadigheidsactie gaat dit jaar naar de ziekenhuizen in Frankrijk. Om 17.15 uur in Poissy wordt er donderdagavond afgetrapt. 

De 43-jarige politicus heeft in het verleden overigens gevoetbald, dus hij zal enig niveau hebben. Sowieso is de Fransman sportief ingesteld, want naast voetbal beoefende hij ook de sporten tennis, boksen en skiën.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen