Ten Hag: "Het is een belediging hoe jullie over Dortmund spreken"

18 oktober 2021 – Erik ten Hag heeft op tijdens de persbijeenkomst richting de Champions League-ontmoeting met Borussia Dortmund nog maar eens benadrukt dat de Duitse tegenstander meer is dan alleen Erling Haaland. Toen de persconferentie losbarstte, kregen Jurriën Timber en de trainer van Ajax in eerste instantie louter vragen over de gevreesde Noorse spits.

Ten Hag: "Het is een belediging hoe jullie over Dortmund spreken"

NOS-verslaggever Joep Schreuder vroeg Timber of hij klaar is voor Dortmund en Haaland. "Ik ben ready ja, ook voor het fenomeen. Hoe goed hij is? Dat hoef ik denk ik niet uit te leggen. Haaland is een wereldspits, om het zo maar te zeggen", antwoordde hij. Met Ten Hag heeft Timber specifiek gesproken over het afstoppen van Haaland. "Dat gebeurt wel bij meerdere spitsen, niet alleen bij Haaland. Of dit de beste spits is waar ik ooit tegen heb gevoetbald? Ik denk het wel, het is een uitdaging."

Ook Ten Hag werd gevraagd of Haaland is af te stoppen. "We spelen niet tegen Haaland, we spelen tegen Borussia Dortmund. Het is een belediging voor de andere tien spelers van Dortmund hoe jij, hoe jullie over Haaland spreken", reageerde hij vinnig. "Want Dortmund is een uitstekend team met een heel goede spits. Er is ook niet een speler bij ons die hem specifiek gaat afstoppen. We moeten hem als team afstoppen. Zo gaan we het benaderen en zo gaan we tegen Dortmund spelen."

De afgelopen weken was het nog maar de vraag of Haaland in actie zou kunnen komen tegen Ajax. De Noorse spits kampte met een dijbeenblessure, waar hij gedurende de interlandperiode van is hersteld. Afgelopen weekend maakte hij zijn rentree en was hij tweemaal trefzeker tegen FSV Mainz 05. De spits staat dit seizoen in clubverband op dertien doelpunten in negen wedstrijden.

Ajax

gerelateerd